Skip to main content

Başbakan, `Vali Bektaş`a mezra yolu için talimat verdi

Muş Haber Fotoğrafı

Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Muş’tan bir vatandaşın kendisini cep telefonu ile aradığını ve yaşadıkları mezranın yolunun olmadığı için yardım istediğini belirterek, “Bu vatandaşın sorununu çözümü için Muş Valisini arayıp sorunun çözümü için talimat verdim. Bu mezrada on hane var diye buraya yol götürmeyiz demedik” diye konuştu.

Ak Parti Gurup Toplantısında konuşan Başbakan Recep Tayip Erdoğan, Muş’taki bir vatandaşın yol isteği ile ilgili Muş Valisine talimat verdiği yönünde açıklamalarda bulundu. Ak Parti iktidarının hayata geçirdiği Köy Des Programı ile ilgili açıklamalarda bulunan Başbakan Recep Tayip Erdoğan, “Hedefimiz, suyu olmayan köy kalmasın, mezra kalmasın. Beni mezradan arıyor vatandaş, ‘bizim mezranın yolu, suyu yok, ne yapacağız Başbakanım?’ diyor. 10 hane var. 10 hane var diye biz, ‘buraya yol götürmeyiz’ demedik. Ben Muş Valimi aradım ve dedim o mezraya ulaşacaksın ve oranın yolunu yapacaksın talimatını verdim” dedi.

Her Şeyi Tam Manasıyla Çözdüğümüzü Söylemiyoruz

Her şeyi tam manasıyla çözdüklerini söylemediklerini anlatan Erdoğan, 2002 yılı sonunda iktidara geldiklerinde ”yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklarla mücadele edeceklerini” söylediklerini ve bunlarla mücadelelerinin devam ettiğini kaydetti. Son 6 yıl içinde yaklaşık 5 milyar YTL’nin çeşitli vasıtalarla sosyal yardımda harcadıklarını ifade eden Erdoğan, 1 milyon 896 bin çocuğa eğitim yardımı, 1 milyon 44 bin çocuğa sağlık yardımı yaptıklarını, 37 bin anne adayına gebelik yardımı, 840 bin proje destek programı kapsamında 262 trilyon kaynaktan destek verdiklerini söyledi. 55 bin 335 ailenin kırsal alanda sosyal destek projesi kapsamında 445 trilyon faizsiz destek aldığını anlatan Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü: “2003 yılı başından bugüne kadar kömür yardımını fakir fukara garip gurebaya veriyoruz. İstedikleri kadar konuşsunlar. Biz hem kömür ocaklarını hem de atıl duran binlerce nakliye aracı bu vesileyle harekete geçirdik. Bu yılsonu itibarıyla, kömür dağıtımında toplam miktar 7 milyon tonu aşmış olacak. 2 milyon 84 bin aile bu kömür yardımından istifade etmiş durumda. Bugünlerde yine kampanyalar başlattılar; bizim sosyal yardımlarımızı yoksul kesimlere verdiğimiz ayni, nakdi yardımları, kömür yardımını dillerine doladılar. Şu ifade çok çirkin, ‘bunu yandaşlarına dağıtıyorlar.’ Elinize, dilinize dursun. Bütün bu yardımlar, kaymakamlıklarımız vasıtasıyla o ilçedeki fakir fukara, garip gurebaya verilir. Bana böyle şikayet gelsin, o kaymakamın yakasında ilk önce benim elim olur. Asla bugüne kadar böyle bir şikayet almadık. Bu konudaki çağrım her zaman geçerlidir. Bu yorumlara biz dikkat etmeden, yolumuza aynen devam edeceğiz. Çünkü ülkemizin gerçeklerini biliyoruz. Ama onlar Patnos’un dilini, Pervari’nin dilini bilmezler. Onlar mezra nedir, köyün yolu nereden geçiyor bilmezler. Susuz köylerini yolunu bilmezler. Buranın yolu var mı, yok mu bilmezler. Köy-Des diye bir şey bunların hayatında var mıydı, yoktu. Köy-Des literatüre bizimle girdi” dedi.

Muş’taki Mezranın Yolu Yapılsın Diye Talimat Verdim

Başbakan Erdoğan Muş’taki bir mezranın yolunun yapılması için talimat verdiğini kaydederek, “Hedefimiz, suyu olmayan köy kalmasın, mezra kalmasın. Beni mezradan arıyor vatandaş, ‘bizim mezranın yolu, suyu yok, ne yapacağız Başbakanım?’ diyor. 10 hane var. 10 hane var diye biz, ‘buraya yol götürmeyiz’ demedik. Ben Muş Valimi aradım ve dedim o mezraya ulaşacaksın ve oranın yolunu yapacaksın. Biz insanın olduğu yere böyle yaklaşıyoruz. İnsan var mı? İnsan varsa, oraya bizim elimiz uzanacak. Duymamazlıktan gelemezsin, ’10 hane varmış ne olacak ya’ diyemezsin. İnsan var orada, ulaşacaksın, suyunu, yolunu götüreceksin. O nedenle biz yola çıkarken ne dedik ‘İnsanı yücelt ki devlet yücelsin.’ Birçok sıkıntıların yaşandığı Anadolu’nun değişik yerlerinde gittik, gördük. Öyle birkaç kişiyi seçip mikrofona çıkartmak suretiyle ‘iktidar yandaşlarına kömür dağıtıyor, şunu dağıtıyor, bunu dağıtıyor’ diyenleri benim milletim çok iyi biliyor. Bunları da benim milletim affetmez. Zamanı geldiğinde sandıkta gereğini yapar” dedi.

Muş Valisi Erdoğan Bektaş ta söz konusu mezranın İnardı köyüne bağlı Altıkardeş mezrasının olduğunu belirterek, “Bu bölgede üç tane mezramız bulunmaktaydı. Burada iki mezra da yaşayan nüfus daha çoktu. Bu sebeple ilk olarak bu iki mezraya yol götürüldü. Ama Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan bu mezra için iki defa aradı. Bu sebeple Altıkardeş mezrasının da yolunun yapımına başlandı. Şu anda iki mezramızın yolu bitmiş ve Altıkardeş mezranın yol yapımı sürüyor. Bu yıl bitmezse seneye bitirilerek ulaşıma açılacak” dedi.

 Topkan Haber Ajansı

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Malazgirt’te Şeker Pancarı Üreticilerine Yönelik Toplantı Düzenlendi

Malazgirt Kültür Merkezi konferans salonunda yapılan toplantıya üreticiler yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan…

Muş’ta Zincir Marketlerde Kırtasiye Ürünleri Denetlendi

Muş Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde zincir marketlerde kırtasiye…

Aromasıyla Meşhur Muş Üzümü Bu Yıl Erken Olgunlaştı

Üreticiler, Muş üzümünün mideyi rahatsız etmediğini, şişkinlik yapmadığını ve tamamen organik olduğundan dolayı…

Eğitim Haberleri

Muş’ta 2025–2026 Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

Muş’ta 2025–2026 eğitim-öğretim yılı, İlköğretim Haftası etkinlikleriyle başladı. Vali Avni Çakır, yayımladığı mesajda…

18 bin 430 öğrenci için ders zili çaldı.

Muş’ta ilkokul birinci sınıf ve okul öncesi eğitime başlayacak öğrencilerin, yüz yüze yürütülecek…

Bir milyondan fazla kitap sıralarda hazır bekliyor.

Muş’ta 699 okulda 104 bin 231 öğrenci için toplam 1 milyon 139 bin…

Kültür Sanat Haberleri

Vali Avni Çakır, Adem Sönmez Sanat Galerisi’ni ziyaret etti

Muş Valisi Avni Çakır, fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez’in sanat galerisini ziyaret etti. Ardından…

Muşlu Genç Sanatçı Esma Asi’den “Gençses” Yarışmasında Unutulmaz Performans

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen…

Yunus Teke’den Memleket Türküsü: “Arınç Yolu” Yayınlandı

Muşlu hemşehrimiz Yunus Teke’nin “Arınç Yolu” adlı şarkısı müzik platformlarında yayınlandı. Memleketi Muş’un…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri