Skip to main content

Aşk engel tanımıyor.

Muş Haber Fotoğrafı

Muş’ta bedensel engelli Saadettin Şavlı (34) ile kendisi gibi bedensel engelli olan Aliye Yılmaz (32) görkemli bir düğünle dünya evine girdiler. Muş Bedensel Engelliler Basketbol Takımı’nda oynayan ve uzun süreden beri evlenebilecek bir eş arayan Anadan engeli doğma Sadettin Şavlı, muradına erdi. Şanlıurfa Bedensel Engelliler Basketbol Takımı’ndaki arkadaşlarının yardımları ile Şanlıurfa’da yaşayan Aliye Yılmaz ile tanışarak evlenmeye karar veren Sadettin Şavlı, Samanyolu düğün salonunda düzenlenen görkemli bir düğünle dünya evine girdi.

Muş Vali Vekili Yaşar Güneş, Belediye Başkanı Necmettin Dede ve çok sayıda vatandaşında katılımı ile gerçekleştirilen düğünde tekerlekli sandalyeler üzerinde dünya evine giren Saadettin Şavlı ve Aliye Yılmaz sevginin engel tanımadığını bir kez daha gösterdiler.

Yıllardan beri evlenmek istediğini ancak kendisine uygun birisini bulamadığını kaydeden Sadettin Şavlı, duyduğu mutluluğu dile getirdi. Dünya evine girmesinden ötürü büyük bir mutlulukta duyduğunu dile getiren Sadettin Şavlı, “Eşim Şanlıurfalıdır. Eşimle Şanlıurfa Bedensel Engelliler Derneği Basketbol Takımı’ndaki arkadaşlar sayesinde tanıştık ve kendisine evlenme teklif ettim. Kendiside hiç beni araştırmadan benimle evlenmeyi kabul etti. Şu anda çok mutluyum. Mutluluktan inanın konuşamıyorum. Yıllardır bana göre bir kızla evlenmek tek hayalimdı. İşte eşimle birlikte bu mutluluğu yakaladık. Çünkü bedensel engelli olarak ancak biz birbirimizin derdinde anlarız. Eşime burada çok sadık bir eş olacağımın sözünü veriyorum” dedi.

Saadettin Şavlı ile hayatını birleştirerek dünya evine giren ve küçük yaşta iken geçirdiği çocuk felci sonrası özürlü olan Aliye Yılmaz’da evlenmenin mutluluğunu yaşadığını kaydederek, “Saadettin ile engelliler derneği vasıtası ile tanıştık. Arkadaşlarımın bana anlatmaları sebebiyle Saadettin’in çok iyi bir eş olacağına inandım ve tereddüt etmeden evlenme teklifini kabul ettim. Benim hayalim hep benim gibi bedensel engelli olan bir kişi ile evlenmekti. Bu hayalımın gerçekleştiği için çok mutluyum” dedi.

Düğüne katılan Muş Vali Vekili Yaşar Güneş de, “Bedensel engelliler projesi kapsamında bedensel engelli kardeşlerimizin düğününü yaptık. Bundan da büyük haz duydum. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı olarak bu engelli arkadaşlarımıza gerekli yardımı yaptık. Bundan sonrada gerekli yardımı yapmaya devam edeceğiz. Onların mutlu olması bizim mutlu olmamız demektir. Valiliğimiz bu arkadaşlarımıza düğün hediyesi olarak 2 metre zincir hediye etmiştir. Bundan sonrada bu engelli kardeşlerimize her türlü desteği vermeye devam edeceğiz” dedi.

Muş Belediye Başkanı Necmettin Dede de, “Toplumda yalnız olmadıklarını düşünen engelli kardeşlerimizin yanındayız. Bu iki kardeşimiz kaderin vermiş olduğu bu acıyı en mutlu günlerinde unutacaklar ve hayata yeni bir umutla başlayacaklar. Bir birlerine uygun bir çift olacaklarına inanıyorum. Gönül bağıda tecelli etmiştir” diye konuştu. NULL

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Malazgirt’te Şeker Pancarı Üreticilerine Yönelik Toplantı Düzenlendi

Malazgirt Kültür Merkezi konferans salonunda yapılan toplantıya üreticiler yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan…

Muş’ta Zincir Marketlerde Kırtasiye Ürünleri Denetlendi

Muş Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde zincir marketlerde kırtasiye…

Aromasıyla Meşhur Muş Üzümü Bu Yıl Erken Olgunlaştı

Üreticiler, Muş üzümünün mideyi rahatsız etmediğini, şişkinlik yapmadığını ve tamamen organik olduğundan dolayı…

Eğitim Haberleri

Muş’ta 2025–2026 Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

Muş’ta 2025–2026 eğitim-öğretim yılı, İlköğretim Haftası etkinlikleriyle başladı. Vali Avni Çakır, yayımladığı mesajda…

18 bin 430 öğrenci için ders zili çaldı.

Muş’ta ilkokul birinci sınıf ve okul öncesi eğitime başlayacak öğrencilerin, yüz yüze yürütülecek…

Bir milyondan fazla kitap sıralarda hazır bekliyor.

Muş’ta 699 okulda 104 bin 231 öğrenci için toplam 1 milyon 139 bin…

Kültür Sanat Haberleri

Vali Avni Çakır, Adem Sönmez Sanat Galerisi’ni ziyaret etti

Muş Valisi Avni Çakır, fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez’in sanat galerisini ziyaret etti. Ardından…

Muşlu Genç Sanatçı Esma Asi’den “Gençses” Yarışmasında Unutulmaz Performans

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen…

Yunus Teke’den Memleket Türküsü: “Arınç Yolu” Yayınlandı

Muşlu hemşehrimiz Yunus Teke’nin “Arınç Yolu” adlı şarkısı müzik platformlarında yayınlandı. Memleketi Muş’un…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri