AK Parti Muş İl Başkanlığı tarafından düzenlenen Genişletilmiş İl Meclisi Toplantısı dün Halk Eğitim Merkezinde yapıldı.
Saat 11.00’de başlayan toplantıya, AK Parti Elazığ Milletvekili ve Muş İl Koordinatörü Tahir Öztürk, AK Parti Muş Milletvekilleri Medeni Yılmaz ve Seracettin Karayağız, Belediye Başkanı Necmettin Dede, AK Parti Muş İl Başkanı Halis Saltık, AK Partili İl Genel Meclis Üyeleri, Belediye Meclis Üyeleri, Ak Parti İlçe Başkanları, belde belediye başkanları ve çok sayıda partili katıldı.
Toplantının genelinde Filistin’e yardım götüren gemilerine İsrail tarafından yapılan saldırı ile Anayasa değişikliği konuşuldu.
AK Parti Muş Milletvekili Medeni Yılmaz, Anayasa değişikliğinin gerçekten önemli olduğunu ve referandum için seçim bölgelerinde vatandaşlara bunları detayları ile aktaracaklarını söyledi.
Türkiye’nin çok önemli günleri hızlı bir şekilde yaşadığını kaydeden AK Parti Muş Milletvekili Seracettin Karayağız, parlamentonun çok yoğun bir tempo ile anaysa değişikliğini görüştüğünü ifade etti. Karayağız, muhalefetin anayasa değişikliğini engellemek için elinden gelen her şeyi yaptığını kaydetti.
AK Parti Muş İl Başkanı Halis Saltık konuşmasına İsrail’e tepki göstererek başladı. Saltık, İsrail devletinin Filistin ve Gazze’ye yardım taşıyan gemileri tacizleri neticesinde şehit düşen kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ayrıca yaralılara da Allah’tan acil şifalar diliyorum. Vefat eden ve soyadı Koçak olan kardeşimiz Diyarbakırlı ama kökeni Muş’ludur. Ona da bir kez daha rahmet diliyorum. Yaralılardan Mehmet Yıldırım kardeşimiz Muşludur. Muş eşrafından ona da acil şifalar diliyorum. Filistin’e yardım taşıyan gemilere saldırıda bulunan İsrail’i ve askerlerini lanetliyorum. İnsanlığa karşı işlenen hiçbir suçun karşılıksız kalmayacağını bir kez daha söylemek istiyorum” dedi.
İsrail’in bu saldırısını şaşkınlıkla karşılamadıklarını kaydeden Saltık, “çünkü İsrail’in her zaman insanlığa namlu doğrulttuğu görülmüştür. İsrail’in yaptığı kanunsuz devlet uygulamasıdır. Refah kapısının açılması bölge barışı için önemli bir ışık olacaktır inanıyorum. Ülkemiz içeride ve dışarıda ekonomik sosyal siyasal her alanda büyük bir değişimi yaşarken elbette çok büyük engellerle ve dirençlerle karşı karşıya kaldı. Halkımızın daha müreffeh, daha demokrat, daha özgür daha zengin olmasını istemeyen çevreler, her biri farklı gerekçelerle farklı kişi ve vasıtalarla Sayın Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere hükümetimiz ve partimizin her kademesinde saldırılarını en acımasız yöntemlerle sürdürdüler. Bunu görmek için gerek milli birlik ve kardeşlik projesi kapsamında yaşananları gerekse anayasa değişiklik paketi üzerine koparılan fırtınalar çok iyi analiz etmek gerekir. Bu ülkede on yıllardır kan akıyor, bunu durdurmak için gösterilen iyi niyetli çabalar bütün yürekleri ısıtıyor. ancak bir kesim bu projeden fena halde rahatsız. Halkımızın heyecanını öldürmek için akla hayale gelmedik iftiralar peşindeler. Elbetteki vazgeçilmeyecek. Bunun geri dönüşü yok. Dereler mecrasında akıyor. AK Parti ülkemizin ve milletimizin her alanda hak ettiği standartlarda yaşaması için mücadelesine devam edecektir. Allah yardımcımız olsun” diye konuştu.
Saltık ayrıca İl Koordinatörü AK Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk’e Muş İl Teşkilatının çalışmaları hakkında bilgi vererek şunları söyledi: “Sayın Koordinatör Milletvekilim, teşkilatımızın çalışmaları devam etmektedir. Beldelerimiz, ilçelerimizde olan teşkilatlarımızla sürekli irtibat içerisindeyiz. Referandumda Muş’ta en yükse oyu almak için var gücümüzle çalışacağız”. Muş`un Sesi Gazetesi
Akpnin gündemi İsrail ve Anayasa
Haber Kategorileri :

Haziran 7, 2010 12:14 AM
İlgili Haber Bulunamadı
Ekonomi Haberleri
Eğitim Haberleri
Kültür Sanat Haberleri

Profesyonel internet sitesi için arayın..
- Google Arama Kaydı
- SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
- Türkçe Yönetim Paneli
- Yedekleme Hizmeti

