Sinecem, AA muhabirine yaptığı açıklamada, valilikle sürekli koordineli bir şekilde çalıştıklarını, Muş’un kalkınmasına için her türlü fedakarlığa hazır olduklarını bildirdi.
Siyasetçi ve bürokratların da işbirliği içinde hareket etmelerinin Muş için büyük bir kazanım olacağını ifade eden Sinecem, küsmenin, darılmanın, menfaatin ve çatışmaların ekonomiye büyük zararlar verdiğini kaydetti.
İşadamları ve sanayicilerin daha çok yatırım yapmaları için sürekli dış ülkelere gittiklerini belirten Sinecem, projelerle hareket ettiklerini ve bunu aynı şekilde sürdüreceklerini ifade etti.
Sinecem, Ticaret ve Sanayi Odası üyelerini bilgilendirmek amacıyla, alanında uzman kişileri getirerek bilgilendirme yaptıklarını bildirdi.
Kentte kalifiyeli eleman sıkıntısını gidermekte kararlı olduklarını belirten Sinecem, yatırımcıların bu alanda yaşadığı sıkıntıyı ortadan kaldırmak için eğitim kapsamlı projeler hazırladıklarını kaydetti.
Sinecem, “Buradaki en büyük sıkıntımız vasıflı ve meslekte deneyimli eleman olmamasıdır. SODES 2010 programı kapsamında kabul gören projemiz sayesinde işsiz gençlerimiz hem meslek öğrendi hemde para kazanıyor”dedi.
Muş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı’nın ilk defa bu dönemde proje hazırlamaya başladıklarını ifade eden Sinecem, artık çağın gerektirdiği gibi davrandıklarını söyledi.
Anadolu Ajansı