Çalışma ve İş Kurumu Muş İl Müdürlüğü (İŞKUR), Mart ve Nisan aylarından İş gücü piyasa araştırması yapacak.
Çalışma ve İş Kurumu Muş İl Müdür Vekili Ali İhsan Arslan, Muştaki işgücü ile ilgili değerlendirme yapmak için 409 iş yerini ziyaret ederek işgücü piyasa araştırması yapacaklarını söyledi
Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan İl Müdür Vekili Arslan, İstihdamın artırılması ve işsizliğin azaltılması; eğitimin işgücü talebine duyarlılığının artırılmasına işgücü arz ve talebin doğru olarak tespit edilmesine ve buna uygun politikaların geliştirilmesine bağlıdır. Bu hedef doğrultusunda Muş ilinin işgücü piyasası talep boyutunu tespit edilmek amacı ile 2015 yılından başlayarak yılda iki kez olmak üzere periyodik işgücü piyasası talep araştırması yapılması planlanmıştır. Araştırmanın 8inin 50+ istihdamlı, 391 tanesinin 10+ istihdamlı 10 tanesinin de 2-9 çalışanı olan işyerleri olmak üzere il genelinde toplam 409 işyerinin ziyaret edilerek gerçekleştirileceğini söyledi. Muş İşgücü Piyasasının fotoğrafı çekilerek işgücü ihtiyacının tespit edileceğini kaydeden ARSLAN Çalışma sonucunda Muşta işgücünün yapısı, sektörel bazda çalışanların mesleklere ve cinsiyete göre dağılımları, ihtiyaç duyulan işgücü için talep edilen eğitim ve beceri durumları, temininde güçlük çekilen meslekler ve teminde güçlük çekme nedenleri, 2015 yılı ortasında işgücü piyasasında mesleki değişim beklentilerine ilişkin bilgiler derleyeceğiz dedi.
İŞVERENLERE DANIŞMANLIK HİZMETİ VERİLECEK
İl Müdür V. Ali İhsan Arslan işyerleri ziyaretleri esnasında işverenlere İŞKUR hizmetlerini tanıtmanın yanı sıra yükümlülükleri, hakları ile ilgili danışmanlık hizmeti de vereceklerini açıkladı. Kuruma kayıtlı olmayan işyerlerinin kayıt altına alınacağını belirten Arslan, bu işlemi gerçekleştirirken açık işler almayı, açık işleri karşılamayı, karşılanamayan açık işlerle ilgili olarak işverenle özel çalışma yapmayı, aranan niteliklerde işgücü yetiştirilmesine yönelik işverenlerle işbirliği yapmayı, işverenin İŞKURun sunduğu diğer hizmetlere ilişkin görüş ve önerilerini almayı, işgücü yetiştirme alanında işverenlerden etkin olarak yararlanmayı hedeflediklerini söyledi. .
Arslan, ayrıca çalışma sonuçlarının raporlaştırılmasının yine İŞKUR personeli tarafından gerçekleştirileceğini belirtti. Çalışmanın sonuç raporlarında ilin işgücü piyasası arz ve talep yönüyle ele alınarak işgücü piyasa yapısı ve işgücü piyasası ihtiyaçlarının ortaya konulacağını, Aktif İşgücü hizmetlerinden özellikle işgücü yetiştirme kurslarını tespit edilen ihtiyaçlara göre açmayı planladıklarının altını çizdi.
Geliştirilecek istihdam politikalarının araştırmanın sonuçları dikkate alınarak oluşturulacağını kaydeden Arslan, araştırmanın ilgili kamu kurum ve kuruluşlarına, çalışma hayatının tüm aktörlerine, sivil toplum örgütlerine, üniversitelere, araştırmacılara ve tüm kamuoyuna faydalı olması temennisinde bulundu.
Muş Manşet Gazetesi


