Birleşmiş Milletler, iş açlık-yoksullukla mücadele ve doğal kaynakların korunması, kırdan-kente göçün azaltılması ve sürdürülebilir tarımsal üretim açısından Aile Çiftçiliğinin öneminin vurgulanması amacıyla 2014 yılını Uluslararası Aile Çiftçiliği yılı olarak ilan etmiştir.
FAO tarafından (Çiftçi Aileler, Dünyayı Besle Yeryüzünü Önemse) sloganıyla aile çiftçiliğinin dünya beslenmesi üzerindeki önemi vurgulanmaktadır.
İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce yapılan açıklamada; Her yıl Birleşmiş Milletlere üye olan ülkelerde, Dünya Gıda Günü etkinlikleri gerçekleştirilmektedir. Ülkemizde de çeşitli etkinliklerle kutlanan Dünya Gıda Günü etkinliklerini, ilimizde de gerçekleştirmek üzere, İl Müdürlüğümüzce çalışmalara başlanmıştır.
Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü (FAO) 16 Ekim 1945 te kurulmuştur. FAO nun kuruluş günü olan 16 Ekim Dünya Gıda Günü olarak kabul edilmiştir. Dünya Gıda Günü’nde Birleşmiş Milletlere üye ülkelerde açlık, gıda üretimi ve tüketimi gibi konular incelenir. Beslenme üzerinde durulur. Ülkemizde her yıl 16 Ekim günü gazete ve dergilerde konuya ilişkin yazılar yayınlanır. Radyo ve televizyonda konuşmalar yapılır. Okullarımızda beslenmenin, dengeli beslenmenin önem ve gereği anlatılır.
FAO tarafından, bu yıl da Dünya Gıda Günü etkinliğini farklı bir Sloganla (Çiftçi Aileler, Dünyayı Besle Yeryüzünü Önemse) sloganıyla başlatarak, çiftçiliğin dünya beslenmesi üzerindeki önemine dikkat çekilmiştir. İl Müdürlüğümüzce 16 Ekim 2014 haftasında günün anlam ve önemine uygun çeşitli etkilikler yapılacaktır denildi.
Muş Manşet Gazetesi


