Skip to main content

Erasmus projelerinin sergi açılışı yapıldı

Muş Haber Fotoğrafı

İl Milli Eğitim Müdürü Emin Engin tarafından, Muş Milli Eğitim Müdürlüğü ve bağlı kurumlar tarafından Erasmus+ programı kapsamında daha önce uygulanmış veya mevcut projelerin yaygınlaştırılmasına yönelik, Muş Öğretmenevinde Erasmus Günleri Proje sergisi açılışı yapıldı.

Açılış programına İl Milli Eğitim Müdürü Emin Engin, Milli Eğitim Şube Müdürleri Murat Çoban, Suat Çetin, Ahmet İyidil ile okul müdürleri ve öğretmenler katıldılar.

Erasmus Days etkinlikleri ile Erasmus+ Programının, Erasmus+ projelerinin ve yararlanıcı hikayelerinin daha görünür hale gelmesi, her kesimden Erasmus+ yararlanıcısının projelerinin sonuçlarını ve hikayelerini yerelde paylaşması beklenmektedir. Bu doğrultuda, Erasmus Days etkinlikleri ile Erasmus+ Programının potansiyel yararlanıcısı tüm hedef gruplarla (kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları, öğrenciler, gençler, tüm vatandaşlar) birlikte deneyim paylaşımının yapıldığı faaliyetlerin planlanması hedeflenmektedir. Erasmus Days Avrupa festivalinin üçüncüsü 10-11-12 Ekim 2019 tarihlerinde Avrupa çapında eş zamanlı etkinliklerle gerçekleştirildi.

Tüm proje sergilerini ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Emin Engin, yapılan Erasmus+ ve Etwinning projeleri hakkında yapılan çalışmaların görsel ve yazılı materyallerini görmek suretiyle, öğrencilerden ve proje koordinatör öğretmenlerinden detaylı bilgi aldı.

Muş Milli Eğitim Müdürlüğü ve bağlı kurumlar tarafından Erasmus+ programı kapsamında daha önce uygulanmış veya mevcut projelerin yaygınlaştırılmasına yönelik, Muş Öğretmenevinde proje tanıtım ve yaygınlaştırma sergisi düzenlendi. Erasmus Günleri Proje Sergisi kapsamında ilimizde başarıyla uygulanmış ve halen devam eden 37 Erasmus+ ve Etwinning projesinin sunumu proje koordinatörleri tarafından yapılan çalışmaları içeren yazılı ve görsel materyallerle yapılmıştır.

Erasmus Günleri Proje sergisinin açılışında konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Emin Engin, Eğitim kalitesinin arttırılması için yerel, ulusal ve uluslararası işbirliğinin ve projelerin önemini vurgulayarak, ilimizde başarıyla uygulanan Erasmus + projelerine yeni başvuru döneminde her okulumuzun başvurması gerektiğini belirtti. Erasmus+ projeleri haricinde Harezmî programına da başvurulmasını isteyen Müdür Engin, Milli ve Manevi değerlerimizi ön plana çıkaran çalışmalara yoğunluk verilmesi gerektiğini belirtti.

Avrupa Birliği’nin Erasmus+ Programı çatısındaki eğitim, gençlik ve spor hibelerinin ülkemizdeki yönetiminden sorumlu kamu kuruluşu olan Ulusal Ajansın projelere verdiği destekten dolayı teşekkürlerini sunan Müdür Engin, başarıyla yürütülen her bir projede emeği geçen tüm okulları ve öğretmenleri tebrik ederek başarılarının devamını dilerim dedi.

Fırat Demir – Haber49 Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Malazgirt’te Şeker Pancarı Üreticilerine Yönelik Toplantı Düzenlendi

Malazgirt Kültür Merkezi konferans salonunda yapılan toplantıya üreticiler yoğun ilgi gösterdi. Toplantıda konuşan…

Muş’ta Zincir Marketlerde Kırtasiye Ürünleri Denetlendi

Muş Ticaret İl Müdürlüğü ekipleri, yaklaşan yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde zincir marketlerde kırtasiye…

Aromasıyla Meşhur Muş Üzümü Bu Yıl Erken Olgunlaştı

Üreticiler, Muş üzümünün mideyi rahatsız etmediğini, şişkinlik yapmadığını ve tamamen organik olduğundan dolayı…

Eğitim Haberleri

Muş’ta 2025–2026 Eğitim-Öğretim Yılı Başladı

Muş’ta 2025–2026 eğitim-öğretim yılı, İlköğretim Haftası etkinlikleriyle başladı. Vali Avni Çakır, yayımladığı mesajda…

18 bin 430 öğrenci için ders zili çaldı.

Muş’ta ilkokul birinci sınıf ve okul öncesi eğitime başlayacak öğrencilerin, yüz yüze yürütülecek…

Bir milyondan fazla kitap sıralarda hazır bekliyor.

Muş’ta 699 okulda 104 bin 231 öğrenci için toplam 1 milyon 139 bin…

Kültür Sanat Haberleri

Vali Avni Çakır, Adem Sönmez Sanat Galerisi’ni ziyaret etti

Muş Valisi Avni Çakır, fotoğraf sanatçısı Adem Sönmez’in sanat galerisini ziyaret etti. Ardından…

Muşlu Genç Sanatçı Esma Asi’den “Gençses” Yarışmasında Unutulmaz Performans

Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen…

Yunus Teke’den Memleket Türküsü: “Arınç Yolu” Yayınlandı

Muşlu hemşehrimiz Yunus Teke’nin “Arınç Yolu” adlı şarkısı müzik platformlarında yayınlandı. Memleketi Muş’un…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri