Türkiye İş Kurumu Muş İl Müdürlüğü Meslek Edindirme Kursları devam ediyor. Hafta başlayan kura çekimleri yaklaşık bir hafta sürdü. Endüstri Meslek Lisesinde açılacak kursta istihdam edilecek olanların kursu hafta sonu çekildi. Vali Erdoğan Bektaş’ın büyük gayretleriyle il genelinde açılan meslek edindirme kursları devam ediyor. İş Kurumu valilik emri ile açılan kurslarda vatandaşı istihdam ediyor. Geçtiğimiz hafta kurslarda istihdam edeceği kursiyerleri kuralar ile belirlenmeye başlayan İş Kurumu hafta sonu da kura çekti. Endüstri Meslek Lisesinde yapılacak altı kursa katılacak olanların kurası cumartesi Pazar günü çekildi. 300 kişinin alınacağı kurslara iki bin kişiye yakın başvuru yapıldı. Başvurunun yine beklenenden fazla olması nedeniyle İş Kurumu Endüstri Meslek Lisesi ile ortaklaşa yapacağı kurslar için kura çekti.
İŞSİZLİK GÖSTERGESİ
Hafta sonu kura çekimlerine katılan birçok kişi “işte ilimizdeki işsizliğin en büyük göstergesi bu kurs başvuruları. Bizler burada iş bulamadığımız için kursa katılıyoruz. Bizler bu kursta hem meslek öğreneceğiz hemde para kazancağız. Bizim için İş Kurumu Kursları geçim kaynağı haline geldi. Hükümetimize uyguladığı bu sosyal devlet anlayışı nedeniyle çok teşekkür ederiz” diye konuştu.
GÖKARSLAN, “KURSLARA YOĞUN İLGİ VAR”
Muş’ta adını kurslarla duyuran Türkiye İş Kurumu Muş İl Müdürü Mikail Gökarslan, yeni açılan meslek edindirme kurslarına oldukça yoğun bir ilginin gösterildiğini belirtti. İş Kur İl Müdürü Gökarslan “görüldüğü gibi kurslara yoğun bir ilgi var. Bizde vatandaşımıza zorluk çıkarmadan istihdamlarını yapmaya çalışıyoruz. Kura çekimlerinde şeffaflığımızı korumak adına tüm önlemlerimizi almış durumdayız. Uygulanan bu proje hükümet politikası olup Valiliğin aldığı bir karardır. Kura çekimleri tüm kursların başlamasına kadar sürecek” diye konuştu.
Günaydın Muş Gazetesi


