Garanti Bankası’nın, çiftçilerin sektörel ihtiyaçlarında kullanmaları ve yaptıkları harcamaları hasat zamanlarında ödeyebilmelerine olanak tanıyan yeni ticari kredi kartı ‘Ekin Kart’ Muşlu pancar ekicilerinin de hizmetine sunuldu.
Muş Pancar Ekicileri Kooperatifi Binası’nda düzenlenen imza töreninde Garanti Bankası Erciş Şube Müdürü Murat Okçu ile Muş Pancar Ekicileri Kooperatifi Müdürü Turan Balaban protokole imza atarak Garanti Bankası’nın çiftçilere sunduğu ‘Ekin kart’ hizmetinden faydalanmaları için ilk adımı attılar. Tarım sektörü ve çiftçilerin ihtiyaçları düşünülerek geliştirilen Ekin Kart ile çiftçiler, hasat zamanına uygun hesap kesim tarihi belirleyebiliyor, nakit akışı ve ihtiyaçlarına göre 3 veya 6 aylık dönemlerde ekstre alabiliyor, anlaşmalı olan işyerlerinde vade farksız alışveriş, taksit ve indirim imkanından faydalanırken aynı zamanda bonus da kazanabiliyor. İşyerlerine 30 günden 180 güne kadar vadeli işlem yapma olanağı sunan Ekin Kart, çiftçilere de 6 aya kadar finansman sağlamış oluyor. Çiftçilere piyasadaki en düşük faiz oranı olan yüzde 2,45 ile kredi imkanı sunan ‘Ekin Kart’ protokolünü imzalayan Muş Pancar Ekicileri Kooperatifi, pancar çiftçisine önemli bir kolaylık sağlamış oldu.
Ekin Kart’ın çiftçilere sunduğu hizmetlerle ilgili olarak açıklamalarda bulunan Garanti Bankası Erciş Şube Müdürü Murat Okçu, “Bu kartla sağlanacak olan kredi imkanından yararlanacak olan çiftçilerimizin en az 75 dönüm arazisi olması ve bu arazinin çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olması gerekiyor. Ayrıca çiftçilerimize 3-6 ay arasında vadeli tarımsal kredi imkanı sağlanacaktır. Öte yandan çiftçimizin ödeme gücüne bakılaraktan kredi verilecektir. Çiftçilerimize 3 bin YTL’ye kadar kefilsiz, 3 bin YTL’den fazla krediler içinde bir kefil isteyeceğiz” dedi.
Muş Pancar Ekicileri Kooperatifi Müdürü Turan Balaban da ‘Ekin Kart’ ile pancar çiftçisine önemli bir hizmet sunduklarını belirterek, çiftçilere yeni bir imkan sunduklarını söyledi. Kooperatif olarak imzaladıkları protokol ile il genelindeki 65 bin pancar ekicisinin tarımsal kredi konusunda çok ciddi bir rahatlığa kavuşacağını söyleyen Turan Balaban, “Pancar ekicilerimiz pancar kooperatifleri ile üye işyerlerinden aldıkları her türlü malzemeyi taksitli olarak alabilecek. Çiftçilerimizin rahatlığı için böyle bir protokol imzaladık. Muş Pancar Kooperatifi olarak sürekli olarak çiftçilerimizin rahatı için ve en iyi imkanlardan yararlanmaları için sürdürdüğümüz çalışmalardan bir tanesi olan ‘Ekin kart’ artık Muşlu çiftçilerimizin hizmetindedir” dedi.
Öte yandan Muş’ta Garanti Bankası Şubesi’nin açılması için talepte bulunduklarını söyleyen Turan Balaban, Garanti Bankası’nın Muş’ta açılması ile çiftçilerin daha rahat banka işlemlerini gerçekleştirebileceklerini söyledi.
Topkan Haber Ajansı


