Hafta sonunda kentin çeşitli bölgelerinde sel baskınlarının etkili olduğunu ve bazı evlerin su altında kaldığının kaydeden Dede, kurulan kriz masasının bayram süresince görevde olduğunu ifade etti.
Cumartesi günü kenti etkisi altına alan yağmur yağışlarından sonra Belediye kriz masası kurdu. Yeşilyurt Mahallesinde bazı evlerin su altında kaldığını ve ekiplerin burada çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Belediye Başkanı Necmettin Dede, Minare, Kale, Muratpaşa ve Yeşilyurt Mahalleleri başta olmak üzere il genelinde ekiplerin kontrollerini sürdüğünü belirtti.
Kentte olası sel baskınlarına zamanında müdahale etmek için kriz masası kurulduğunu vurgulayan Dede, sel tedbirleri için oluşturulan kriz masasının 24 saat görevde olduğunu ve buna bayram süresinin dahil olduğunu kaydetti.
Yağışların etkisini olması ile birlikte belediye ekipleri de bir dizi önlemler almak zorunda kaldı. Olası bir sel baskınına zamanında müdahale etmek için ekipleri teyakkuza geçiren Dede, sel baskınlarından olumsuz etkilenen vatandaşların belediyeye haber vermelerini de istedi.
Kriz masasında kanalizasyon ekiplerinin, itfaiye ekiplerinin, zabıta ekiplerinin görevlendirildiğini kaydeden Dede, kriz masası ekibinin 24 saat görevde olduğunu söyledi. Kentin çeşitli bölgelerinde olası bir sel baskınına karşı tedbirli olmak için acil müdahale ekiplerinin hazır kıta beklediğini söyleyen Belediye Başkanı Necmettin Dede, özellikle Dere, Minare ve Muratpaşa Mahallelerinin kontrol altında olduğunu söyledi.
Sel baskınlarının yanı sıra heyelan tehlikesi olan bölgelerde de bir dizi önlemlerin alındığını ifade eden Dede, yağışların şiddetini arttırması ile birlikte il genelinde birçok kanalizasyon şebekesinin patladığını söyledi. Dede, kanalizasyon şebeklerinin eski döşeme olduğunu ve bugünkü ihtiyaca yanıt veremeyecek kapasitede olduğunu ifade etti.
Özellikle Dere, Minare ve Muratpaşa Mahallesinin bazı bölgelerinde sel baskınlarının olabileceğini vurgulayan Dede, geçmiş yıllarda bu mahallelerde yaşanan sel baskınlarının buradaki tedbirleri arttırdığını belirtti. Konu ile ilgili olarak makamında gazetemize açıklamalarda bulunan Dede, dere yatağına yakın olan bu mahallelerde durumun ciddiyetini koruduğunu belirtti.
Kentin çeşitli bölgelerinde meydana gelen kanalizasyon patlaklarına ekiplerinin vidanjörle müdahale ettiğini vurgulayan Dede, “Yeşilyurt Mahallesinde yaklaşık 10 evin su altında kaldığı bilgisi geldi. Ekiplerimiz orada gerekli müdahaleleri yapıyorlar. Son günlerde aralıklarla etkisini sürdüren yağışlar il genelinde sel baskınlarına neden olabilir. Acil müdahale olarak adlandırdığımız ekiplerimiz gece ve gündüz demeden birimlerinde sel baskınlarına karşı tetikte bulunuyor. Geçmiş yıllarda Dere Mahallesi, Muratpaşa Mahallesi gibi dere kenarlarında bulunan mahallelerimizin bazı evlerinde sel baskınları meydana geliyordu. Şu ana kadar bu hanelerde böyle bir durum söz konusu değil. Belediye sel baskınlarına karşı zamanında müdahale etmek için kriz masası oluşturmuş durumdadır. Vatandaşlarımız olası bir sel baskınında veya heyelan durumunda ekiplerimize ulaşarak sorunlarını aktarsınlar” diye konuştu.
Muşun Sesi Gazetesi


