Doğu-batı kucaklaşması kapsamında başlayan kardeş okul projesi çerçevesinde İstanbul Sabahattin Zaim Özel Sevgi Çiçeği Anafen İlköğretim Okulu yöneticileri ve velileri, Muş’ta bulunan kardeş okul Kızılağaç Cumhuriyet Yatılı İlköğretim Okulu öğrencilerini ziyaret etti.
İstanbul’dan gelen okul idarecileri ve veliler, ev ev dolaşıp ziyaretlerde bulundu, birlikte iftar açıp getirdikleri hediyeleri takdim etti.
Amaçlarının aradaki bağı koparmamak olduğunu vurgulayan Özel Sevgi Çiçeği Anafen Sabahattin Zaim İlköğretim Okulu velisi Necati Korkmaz, bağlarını bu tür ziyaretler ve hediyelerle korumaya çalışacaklarını söyledi. Kardeş okulun öğrenci velileri ve yöneticilerinin kendilerine yapmış olduğu ziyaretten bir hayli memnun olduklarını kaydeden Kızılağaç YİBO öğrencilerinden Abdurrahman Gündüz ise, “Kardeşlerimizin velilerini görmek bizleri mutlu etti. Ramazan ayında böyle bir birlikteliğin çok güzel bir duygu olduğunu düşünüyor ve biliyoruz. En önemlisi ise hiç tanımadığımız aileler ve çocuklarla kardeş olduk. Bize birçok konuda yardımcı oldular” diyerek mutluluklarını dile getirdi.
İçerisinde pirinç, makarna, fasulye, nohut, mercimek, çay, şeker, salça, zeytin, yağ ve temizlik ürünleri yer alan 170 kolilik yardım paketleri Kızılağaç Cumhuriyet Yatılı ilköğretim OKulu öğrencilerinin bulunduğu Eralan, Özdilek, Suboyu, Güdümlü, Eğirmenç köyleri ile Kızılağaç beldesinde ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı.


