Skip to main content
  • Ana Sayfa
  • Eğitim
  • MAUN’da TÜBİTAK destekli proje, Muş’ta çocuklara su bilinci kazandıracak

MAUN’da TÜBİTAK destekli proje, Muş’ta çocuklara su bilinci kazandıracak

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Alparslan Üniversitesi, Muş Alparslan Anaokulu’nda, TÜBİTAK 2209-A Üniversite Öğrencileri Araştırma Projeleri Destekleme Programı kapsamında yürütülen “Susuz Kalmayalım: Su Dostu Çocukların Suyu Verimli Kullanımı” Projesi’nin açılışı coşkuyla gerçekleştirildi. Proje, MAUN Okul Öncesi Öğretmenliği 2’nci sınıf öğrencisi Songül Alataş’ın liderliğinde Doç. Dr. Esra Demir Öztürk danışmanlığında TÜBİTAK’a sunmuş olduğu ’’Susuz Kalmayalım: Su Dostu Çocukların Suyu Verimli Kullanımı’’ adlı projeleri TÜBİTAK tarafından desteklenmeye layık görüldü.

Projede, 5 yaş grubu öğrencileriyle birlikte suyun verimli kullanımı, su tasarrufu tedbirleri, su döngüsü, atık sular, yağmur suları, suyun kimyasal formülü gibi konular ele alınıyor. Ayrıca, su bilinci oluşturmak ve çocuklara erken yaşta çevre duyarlılığı kazandırmak hedefleniyor.

Açılış törenine, Muşspor Alparslan Üniversitesi Rektör yardımcısı Prof. Dr. Yaşar Karadağ’ın yanı sıra Alparslan Anaokulu Müdürü Naim Karadoğan, okul öğretmenleri ve proje ekibi de katıldı. Prof. Dr. Karadağ, projenin önemini vurgulayarak, çocukların çevre konusunda bilinçlenmesinin toplumun geleceği için kritik olduğunu belirtti.

Proje kapsamında düzenlenen etkinlikler arasında, çocuklarla birlikte gerçekleştirilen palyaço gösterisi büyük ilgi gördü. Ardından, su ayak izi ve Su oryantiringi etkinliği okul bahçesinde gerçekleştirildi. Minikler, ellerindeki haritalarla saklanan hedefleri bulmaya çalışırken büyük heyecan yaşadılar.

Proje yürütücüsü Songül Alataş, projenin amacını ve hazırlık sürecini anlatarak duygularını paylaştı. Öğrencilerin bilimsel bir projede erken yaşta yer almasının önemine değinerek, projenin çocuklara zengin bir deneyim sunacağını ifade etti.

Muş Alparslan Anaokulu’nda gerçekleştirilen bu proje, çocukların çevre ve su konularında bilinçlenmesine katkı sağlarken, bilimsel projelere katılımlarını teşvik ederek eğitim alanında yenilikçi bir yaklaşım sunuyor.

proje açılışı, Rektör yardımcımız Prof. Dr. Yaşar Karadağ, Alparslan Anaokulu Müdürü Naim Karadoğan, Okul Öğretmenleri Ayşe Şimşek, Elif Polat ve Arş. Gör. Mehmet Başaran, Okul öncesi öğretmenliği Anabilim Dalı 2’nci sınıf öğrencileri ve anaokulu çocuklarının katılımıyla gerçekleşti. Fırat Demir

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI 680 PERSONEL ALACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 680 sözleşmeli…

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri