Skip to main content

O raporu gündeme taşıdı

Muş Haber Fotoğrafı

    Halkların Demokratik Partisi (HDP) Muş Milletvekili Avukat Burcu Çelik Özkan, ağırlaştırılmış müebbet cezası almış olan 26 yaşındaki hasta tutuklu Ergin Aktaş´ın cezaevinde kalamaz raporuna rağmen tahliye edilmediğini dile getirdi.

HDP´li Özkan: Aşağıdaki sorularımın Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından Anayasa´nın 98´inci ve İçtüzüğün 99´uncu maddeleri gereğince yazılı olarak yanıtlanmasını arz ederim ifadelerinin yer aldığı soru önergesinde: Basına yansıyan iddialara göre; Her iki elini de bir patlamada kaybeden, savunma dahi yapamadığı bir yargılama sonucu ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilen hasta tutsak Ergin Aktaş (26), 5 yıldır tutuklu. İstanbul Adli Tıp Kurumu 3. İhtisas Kurulu´nun, 12 Temmuz 2013 ve 30 Nisan 2014 tarihli raporlarıyla hakkında iki kez Hayatını yalnız idame ettiremez dediği Aktaş için savcılık nezdinde yapılan tahliye başvuruları emniyetten gelen Toplum güvenliği için tehlikelidir görüşüyle reddedilerek, tahliye edilmemiştir. ATK´nin üçüncü kez Aktaş için verdiği cezaevinde kalamaz raporu da, Erzurum 2.Ağır Ceza Mahkemesi tarafından reddedilmiştir.

Adli Tıp Kurumu tarafından 3 kez cezaevinde kalamaz raporu verilmesine rağmen tahliye edilmeyen hasta tutsak Ergin Aktaş, Metris R Tipi Cezaevi´nden İzmir Menemen R Tipi Cezaevi´ne sevk edilerek tek kişilik hücreye konulmuştur dedi.   Sorular HDP´li Özkan, TBMM Başkanlığı´na sunduğu önergesinde: Bu bağlamda; Ergin Aktaş adlı hükümlünün üç kez verilen cezaevinde kalamaz raporuna rağmen tahliye edilmeme gerekçesi nedir? Ergin Aktaş´ın tek başına hayatını idame edemez raporu olmasına rağmen tek kişilik hücreye konulma gerekçesi nedir?

Ergin Aktaş´ın Metris R Tipi Cezaevi´nden İzmir Menemen R Tipi Cezaevi´ne sevk edilme gerekçesi nedir? Türkiye cezaevlerinde Adli Tıp Kurumu tarafından verilen cezaevinde kalamaz raporu olmasına rağmen tahliye edilmeyen hasta tutuklu ve hükümlü sayısı kaçtır? Adli Tıp Kurumu raporlarına rağmen savcılıkların tahliye kararlarının önüne geçmesi konusunda bakanlığınızca bir denetim mekanizması var mıdır? Savcılıkların almış olduğu kararların hukuki dayanağı nedir? sorularına yer verdi.

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri