Skip to main content

Köy okuluna bilgisayar ve perde yardımı yaptılar

Muş Haber Fotoğrafı

Muş İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile Köy ve Köy Okullarını Geliştirme Güzelleştirme ve Kalkınma Derneği (Köy-Gel-Der) işbirliğiyle merkeze bağlı Donatım Köyü Anaokuluna bilgisayar ve stor perde yardımı yapıldı.

Merkeze bağlı Donatım Köyü Anaokulunu ziyaret eden İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tanış, Muş Köy Gel Der Yönetim Kurulu Başkanı Murat Çaldır ve İl AFAD Özel Kalem Müdürü Ramazan Aydın ve dernek üyeleri, okula perde takarak bilgisayarın kurulumunu yaptılar. Yeni hizmet binasına taşınması ile kullanılmayan malzemelerini ihtiyaç sahibi okullara dağıttıklarını belirten İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tanış, dernek tarafından tespit edilen okullara yardım etmeye devam edeceklerini söyledi. Kullanılmayan malzemeleri birçok okula dağıtmayı hedeflediklerini ifade eden Tanış, Göreve başladığım günden bugüne kendime şu hedefi seçerek işe başladım. Bu nedenle ilimizde faaliyet gösteren derneklerimizden Köy-Gel-Derin yaptığı faaliyetleri görünce, kurum olarak nasıl bir katkı yapabileceğimizi düşündük ve kurumumuzda mevcut bulunan perdelerin onarımlarını yaparak tespit edilen ihtiyaç sahibi okullarımıza verelim dedik ve Köy-Gel-Derin tespit ettiği köy okullarımıza AFADın katkısı olarak, minik yavrularımızın eğitim gördüğü sınıflara asılmak üzere takdim ettik ve beraberce okulumuzu ziyaret ederek sınıflarımıza astık. AFAD olarak arama kurtarmanın yanında eğitim, eğitime katkı gibi alanlarda imkanlar dahilinde elimizden gelen katkıları sağlamaya çalışacağız dedi.

İhtiyaç sahibi 10 okulu belirleyerek perde yardımı yapacaklarını kaydeden Köy-Gel-Der Başkanı Murat Çaldır ise, AFAD Müdürlüğü katkısıyla belirlediğimiz ihtiyaç sahibi okullara yardım etmeye gayret gösteriyoruz. Bu tür çalışmalarımız sürekli olarak devam edecektir şeklinde konuştu.

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Muş, TÜBİTAK Yarışmasında Bölgeye Damga Vurdu

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 20. Ortaokul Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Van Bölge Finali sonuçları…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri