Skip to main content

Öğrencilerden özgür eller projesi

Muş Haber Fotoğrafı

Kısa süre önce üniversite bünyesinde oluşturulan Toplum Gönüllüleri Topluluğu, Özgür Eller projesini hayata geçirerek engelli öğrencilere yönelik faaliyetler düzenlemeye başladılar. Proje kapsamında Özel Özgür Adımlar Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezini ziyaret eden Toplum Gönüllüleri Topluluğu üyeleri, burada öğrencilere yönelik çeşitli etkinlikler düzendiler. Beyaz tişörtlere el baskısı yaparak engelli öğrencilerin mutluluğuna ortak olan Toplum Gönüllüleri, eğitici oyunlar oynayarak etkinliklerini tamamladılar.

Bu tür faaliyetlerin devam edeceğini belirten Toplum Gönüllüleri Topluluğu Koordinatörü İlknur Çelik, engelli öğrencilerle bir araya gelmenin sevincini yaşadıklarını söyledi. Daha önce farklı projeler adı altında birçok kitleye ulaştıklarını ifade eden Çelik, Buradaki asıl amacımız; Muş toplum gönüllüleri olarak toplumda unutulan kesimleri hatırlatmak, toplumun değerlerine sahip çıkmak, toplumda birlik ve beraberliğin aşılanmasını sağlamaktır dedi.

Özgür Eller Projesi ile engelli öğrencilere ulaşmayı hedeflediklerini kaydeden Çelik, Özellikle de engelli kardeşlerimize yönelik Özgür Eller Projesi ile ulaşarak, onlarla birlikte sosyal etkinlikler düzenlemeye başladık. Bu etkinliğimizde de beyaz tişörtlere el baskısı yaparak eğiticisi çalışmalar yaptık. Bu çalışmalar devam edecektir. Engelli kardeşlerimizin de birer toplum bireyi olduklarını hatırlatmak için gayretle çalışacağız. Sonuçta bu toplumsal bir sorumluluktur. Topluluktan ve bir gruptan ziyade aslında bu her bir bireyinde aslı görevidir. Engellileri topluma katmayı ve farkındalık oluşturmayı, onlar ile kaliteli vakit geçirmeyi amaçladık. Orada ki tertemiz yüreklere seslenmek, onlarla birlikte olmak mutluluğumuzu arttırdı. Asıl engelin unutmak ve göz ardı etmek olduğunu bir kez daha anladık ifadelerini kullandı.

Engelli öğrencilere yönelik planladıkları hedeflerine ulaşmayı umut ettiklerini vurgulayan Çelik, Bu bilincin oluşmasını ve unutulmamasını istiyoruz. Bu bağlamda diğer kamu kurum ve kuruluşlarında desteğini alarak daha geniş bir kitleye ulaşmayı ümit ediyoruz şeklinde konuştu.

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANLIĞI 680 PERSONEL ALACAK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, merkez ve taşra teşkilatlarında görevlendirilmek üzere 680 sözleşmeli…

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri