Skip to main content

Kayak merkezi kışa hazırlanıyor

Muş Haber Fotoğrafı

Muş’ta kış mevsimi boyunca vatandaşların hem eğlenebileceği hem de spor yapabileceği yegane tesislerden olan Güzeltepe Kayak Merkezinde kış hazırlıkları yapılıyor. Geçmiş yıllarda meydana gelen kar ve yağmur yağışları nedeniyle pistte meydana gelen bozulmalar, Özel İdareye ait iş makinesi yardımıyla 3 gün süren çalışmaların ardından tamamlandı.

Çalışmalar kapsamında telesiyej bölümündeki rampada ve pistin bazı bölümlerinde gerekli düzeltmeler yapılırken su birikintileri tahliye edildi. Kış mevsiminde vatandaşların kayak yaparken herhangi bir sakatlık yaşamamaları ve kayak malzemelerinin zarar görmemesi için de çukurlaşan bölgeler iş makinesi yardımıyla düzeltildi. Telesiyejlerin tüm kablo ve bağlantıları da onarılarak hazır hale getirildi. Vatandaşların ailecek gelip kayak yapabildiği ve aynı zamanda kapalı mekânda vakit geçirebildiği kayak merkezinde yapılan çalışmalara ilişkin Kayak Merkezi Müdürü Süreyya Yağlıoğlu açıklamalarda bulundu.

Çalışmaların her safhasında işin başında duran ve kayak merkezinin kar yağışı öncesi hizmet vermeye hazır hale gelmesi için çaba sarf eden Yağlıoğlu: Burada yapılan çalışmalarla ilgili özellikle geçtiğimiz yıllarda meydana gelen doğa olaylarından dolayı kar ve yağmur sularının akışından mütevellit hat boyunda olan dereler tamamen kapatıldı. Pistin özellikle üst bölümlerindeki derin ve dik olan yerler biraz daha yumuşatıldı. İkinci pistimizin olduğu yerde toprak kaymaları vardı, o toprak kaymaları giderildi. Yani sezona Allah nasip ederse hatasız olarak başlayacağız dedi.

Kayak merkezinin kış mevsiminde vatandaşlar için önemli bir cazibe merkezi olduğuna da dikkat çeken Yağlıoğlu: Kayak merkezimizde günde en az bin 200 kişiye kayak yapma hizmeti verebilecek durumdayız. Kayak sezonu olarak da tabi şartların uygun olması gerekiyor. Eğer iyi kar yağışı olursa ve hava sıcaklığı sıfırın altında olduğu müddetçe sezon Nisan ayına kadar devam eder ifadelerini kullandı.

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri