Skip to main content

Yol medeniyettir

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Belediyesine bağlı Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri belediye imar planı kapsamında mahallelerde yeni yollar açarak halkın hizmetine sunuyor. Belediye, 3194 sayılı imar kanunun 18inci maddesi uyarınca yaptığı yollar ile çağdaş ve düzenli şehirleşmenin alt yapısını inşa etmeyi amaçlıyor. Bu kapsamda Saray Mahallesi birinci mıntıka bölgesinde çalışma başlatan belediye ekipleri, imar planına göre Berzah Cami yanından 12 metrelik yeni bir yolun çalışmasını başlattı.

Belediyeye bağlı İmar ve Şehircilik Müdürlüğü ekiplerinin gerekli ölçümleri yapmasının ardından başlatılan yeni yol çalışmasının, kış mevsimi öncesi tamamlanması hedefleniyor.

Yapılan çalışmalar ile ilgili açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Feyat Asya, İmar planı kapsamında mahallelerimizde yeni yolların açılması ile ilgili çalışmalarımızı başlattık. Bu kapsamda imkanlarımızı zorlayarak kararlı bir şekilde bu yolları halkımızın hizmetine sunmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Yol medeniyettir anlayışı ile ilimizdeki düzensiz yapılaşmasının önüne geçmek için imar planı çerçevesinde yolları açarak çarpık ve düzensiz şehirleşmenin önüne geçmeyi hedefliyoruz dedi.

Belediyenin maddi yetersizliğine rağmen kapsamlı çalışmalar yürüttüğünü söyleyen Başkan Asya, İlimizin yapılaşma konusunda düzenini sağlamak ve bundan sonra yapılacak olan yapıları kontrol altına almak için gerekli önlemleri alıyoruz. İmar kanununun 18. Maddesi gereği yola terk edilen bütün yolları açmayı hedefliyoruz. Kıt imkanlar ile bunları gerçekleştirmemizin nedeni bundan sonra o bölgede düzensiz yapılaşmanın önüne geçmektir. Çünkü geçmiş yıllarda yapılan hataları telafi edemiyoruz. Belediyenin kapsamlı bir kamulaştırma yapabileceği bütçesi yok. Yeni yerleşim alanlarının düzenini şimdiden sağlayarak gelecekte problem olmasını engelliyoruz. Bu kapsamda Saray Mahallesi 1. Mıntıka bölgesinde yeni yollar açmak için çalışmalarımıza başladık. Ekiplerimiz gerekli alt yapı çalışmalarını tamamladıktan sonra bu yolları mahalle sakinlerimizin hizmetine sunmayı amaçlıyoruz. Başlatmış olduğumuz bu uygulama ile çağdaş yaşam için gerekli olan umumi hizmetlere ayrılan yerleri kazanmakla beraber, mevcut haliyle düzensiz olan bu alanlardaki kadastral parselleri inşaat yapmaya elverişli parseller haline getiriyoruz diye konuştu.

Muş Manşet Gazetesi

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri