Mülkiyeti İl Özel İdaresine ait eski İl Genel Meclis binasına taşınan İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, tüm eksikliklerini gidererek yeni binasında hizmet vermeye başladı. Çalışma sistemindeki en önemli ayaklardan biri fiziki yapıların olduğunu belirten İl Afet ve Acil Durum Müdürü İbrahim Tanış, eski hizmet binalarının hem elverişli olmadığı hem de araç parkında büyük sıkıntılar yaşandığını söyledi.
Yeni hizmet binasında hem personelin daha verimli bir çalışma ortamına kavuştuğunu hem de araç parkı sorunlarının ortadan kalktığını ifade eden Tanış, Hizmet binasının temini ile ilgili birkaç çalışmamamız oldu. En son İl Özel İdaresi eski binasını keşfettik. Buraya ciddi bir masraf gerektirmediğini gördük. Kendi çapımızda kaç kuruş masraf ederek hem devletin atık durumuna düşen binasını canlandırmak hem de AFAD olarak oraya girdiğimizde daha iyi bir hizmet vereceğimiz bir alan bizde oluştu. Bunu Sayın Valimize önerdik. Sağ olsun kendisi teklifimize sıcak baktı. Daha sonra tahsis işleminin gerçekleştirilmesi için çalışmalara başladık dedi.
İl Genel Meclis üyeleri ile tek tek görüştüklerini ifade eden Tanış, Memleketimize ve insanlarımıza hizmet için burayı talep ettiğimizi kendilerine ifade ettik. İki hafta sonra karara bağlandı. İki yıllığına bize tahsis edildi. 16 Marttan itibaren biz nisanın başlarında buraya taşınacaktık, ama bazı sebeplerden dolayı gecikmeli taşındık. Ramazan Bayramından bir hafta önce başladık badanasını falan tamamladık. En son Vali Beyi davet ettik buraya geldi. Şu anda hizmet binası noktasında bir eksikliğimiz kalmadı. Ama şu anda ihale aşamasına gelinen tam donanımlı hizmet binamızın kısa sürede ilimize kazandırılmasını bekliyoruz diye konuştu.
Muş Valisi Seddar Yavuzun talimatıyla kamu kurum ve sivil savunma alanlarında teorik ve pratik eğitimlerin verileceğini belirten İl Afet ve Acil Durum Müdürü Tanış, Sayın Valimizin talimatıyla sıkı bir şekilde denetime başladık. Kamu kurum ve sivil savunma alanlarında uygulamalı eğitimler verilecektir. İstenilen ve bulunması gereken araç gereçler noktasında ise gerekli tutanaklar hazırlanıp tamamlanması için çalışılacaktır. Türkiye genelinde tüm donanımı olan bir araç gönderildi ifadelerini kullandı.
Araç sayısının her geçen gün arttığını ve kurumsal olarak daha güçlü bir yapı haline geldiklerini vurgulayan Tanış, Araç sayımız geçtikçe çoğalıyor. O ara sokaklardaki park etme sorunumuz bile vahim bir durumdu. Bir aracımız olaya müdahale etmek üzere çıktığı zaman yanlarında, öndeki araçları çıkarana kadar zaten 20, 30 dakika zaman geçiyordu. Şimdi öyle bir durumumuz yok çok şükür bahçemiz geniş. Araçlarımız istediği zaman girip, çıkabiliyor şeklinde konuştu.
Muş Manşet Gazetesi


