Vali Seddar Yavuz, eğitim ve kültür projeleri üreterek faaliyetlerde bulunan Toplum Gönüllüleri Eğitim ve Kültür Derneği Yönetim Kurulunu makamında kabul etti. Yapılan ziyaretten dolayı memnun olduğunu belirten Vali Yavuz, gençlerle sohbet ederek çalışmaları ile ilgili bilgi aldı.
Vali Yavuzun sıcak ilgisi ile karşılandıklarını belirten Dernek Başkanı Sabahattin Akış, dernek çalışmalarıyla ilgili Vali Yavuza bilgi verdiklerini söyledi. Akış, toplantıdan sonra şunları söyledi: Kısa süre önce kurduğumuz Toplum Gönüllüleri Eğitim ve Kültür Derneğimiz aktif çalışmalarıyla şuanda yoluna devam etmektedir. İlimizde yaptığımız çalışmaların daha da aktif bir hal alması ve daha geniş bir kitleye ulaşma adına derneğimizin yönetim kurulu üyeleri olarak yapmış olduğumuz iki üç projeleri valimizle paylaşmak için Sayın Valimizi makamında ziyaret ettik. Sayın Valimizin yakından ilgilenip gençliğe verdiği öneme şahit olduk. Görüşmemizde özellikle kütüphanesiz okul kalmasın kampanyamızla ilgili sayın valimizle konuştuğumuzda bizimle ilgilenmesinden çok memnun kaldık ve Vali beyin okumanın ve eğitimin kendi toplumumuzda gerçekten kanayan yaralarından biri olarak bizimle paylaşmasından çok memnun olduk.
Daha fazla eğitim ve kültür alanında çalışmalarına devam edeceklerini kaydeden Akış, Sayın Valimiz bizimle paylaştığı bir konuşması gerçekten yerine ve bugünkü günümüze çok ta uyuyor olması bizleri gerçekten çok etkiledi. Biz toplum olarak ne kadarda kendimizle ilgilendiğimizi fark ettik ama empati kurma anlamında hep sınıf ta kaldığımızı unutmuşuz. Toplum olarak bizler kendimize baktığımız kadar ruhumuza baksak bu gün yapmış olduğumuz ve yapacağımız tüm yanlışlıktan uzak oluruz. Çünkü, ruhuna bakan asla kendini tek düşünmez ve kendine yapmış olduğu ve yapacak olacak tüm dünyalık işlerden önce eşine dostuna ve arkadaşına da ister. Sevgi paylaştıkça güzel olduğu kadar yaşatmakla da güzeldir dedi.
Vali Yavuzun gençlere olan yakın ilgisinden dolayı teşekkür eden Akış, yapacağımız projelerde yalnız olmadığımızı ve bizlerin kapılarını çalabileceğimiz bir Valimizin olmasından çok memnun olduğumu ifade etmek isterim şeklinde konuştu.
Muş Manşet Gazetesi


