Muş İl Genel Meclisi 2015 yılı yatırım programı ekim ayı 4´üncü toplantısında görüşülen gündem maddelerinden biri, eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hizmet binasının durumu oldu. Meclis Başkanı Ömer Çetinkaya başkanlığında gerçekleştirilen ve 8 gündem maddesinin görüşüldüğü toplantıda gündeme gelen eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi hizmet binasının İl Milli Eğitim Müdürlüğü´ne tahsis edilmesine karar verildi. İmar ve Kentsel İyileştirme Müdürlüğünün 04.09.2015 tarih ve 5116 sayılı İl Makamınca teklif edilen talebine istinaden alınan ve yeniden gündeme getirilen hizmet binasına ilişkin söz alan DBP Grup Başkan Vekili Mehmet Şakir Tuğrul, yaptığı açıklamada: Mevcut binanın satışı, kiraya verilmesi, kamu kurumlarına tahsisinin yapılmasını istiyoruz.
Özellikle İl Milli Eğitim Müdürlüğü´ne kız yurdu yapılması konusunda verilmesini istiyoruz. Çünkü ilimizin nüfus çoğunluğunun kırsalda olduğunu hepimiz biliyoruz. Kız çocuklarımız büyük sıkıntı yaşıyor. Bu vesile ile mevcut binanın kız yurduna dönüştürülmesi verilecek en iyi karar olduğunu düşünüyorum ifadelerini kullandı.
Her türlü gayreti sarf etmeye hazırız Tuğrul´un ardından gündem maddesine ilişkin bir açıklamada bulunan AK Parti Grup Başkanı Mehmet Emin Bitim ise kız çocuklarının daha iyi eğitim almasının kendileri için çok önemli olduğunu vurguladı. Bitim konuşmasında: Evet ilimizin nüfusunun yüzde 60´ı kırsaldadır. Muş ilimize sunulacak her türlü katkı ve yatırıma biz sonsuz destek sunmuşuzdur. Binamızın herhangi bir kamu kurumuna tahsisi ya da kız çocuklarımıza yurt olarak oluşturulmasını isteriz.
Kız çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim alması için elimizden gelen her türlü gayreti sarf etmeye hazırız ifadelerine yer verdi. Konuşmaların ardından eski Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları hizmet binasının kız yurdu yapılma suretiyle İl Milli Eğitim Müdürlüğü´ne tahsisine oy birliğiyle karar verildi.
Muş Ovası Gazetesi


