Muşun Sungu beldesinde yaklaşık iki hafta önce evinin damı çöken ve kullanılamaz hale gelen işitme engelli Tuncay Polata sivil toplum kuruluşları ve belde halkı yardım eli uzattı
Yaklaşık iki hafta önce etkili yağışlardan evinin damı çöken işitme engelli Tuncay Polata Sungu Eğitim, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin (SUNGU DER) koordinasyonu ile Muş Kalkındırma Dayanışma ve Güzel Yaşam (MUŞ-DER) Yönetim Kurulu Başkanı Osman Koç ve Kızılay Muş Şubesi Başkanı Cengiz Koç yardım eli uzattı.
Engelli ailenin evinin çöken damının onarımının tamamlanması ile Kızılay Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi ve Kızılay Muş Şube Başkanı Cengiz Koçun destekleriyle aileye battaniye, mutfak malzemeleri ve gıda yardımının da yapıldığını belirten MUŞ DER Yönetim Kurulu Başkanı Osman Koç, ailenin tüm ihtiyaçlarının giderildiğini söyledi.
Özellikle sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek mağdur olan ailelere yardım eli uzatmasının çok anlamlı olduğunu ifade eden Koç, Sungu beldemizde bir talihsiz olay yaşanmıştır. Mağdur ailemizden bizi haberdar eden Sungu Eğitim, Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (SUNGU DER) Başkanı Maşallah Çiftçi ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. Bizzat gidip olay yerinde olanları gördük ve içimiz yandı. Hemen tüm ihtiyaçların karşılanması için çalışma başlattık. Aklımıza ilk gelen Kızılay Genel Merkez Denetleme Kurulu Üyesi ve ilimiz Kızılay Şube Başkanı Sayın Cengiz Koça ulaşıp durumu izah ettik. Sağ olsun bu tür sorunlarda her anlamda her platformda var olduğunu bir daha gösterip, işitme engelli mağdur ailemizin her türlü ihtiyaçlarını karşılayıp, gerek aileyi gerekse Muş derneği olarak bizleri fazlasıyla memnun etmiştir. Allah bu tür acıları kimseye yaşatmasın ama yaşattığı vakitte böyle acıları yaşayanları da kimsesiz, milletsiz bırakmasın ve devletsiz bırakmasın şeklinde konuştu.
MUŞ DER ve SUNGU DERin yöneticilerinin evde yaptığı incelemelere Sungu Beldesi Kültür Mahallesi Muhtarı Mahsun İğdi de katılarak verilen desteklerden dolayı teşekkür etti. Belde halkının da büyük katkı sunduğunu vurgulayan SUNGU DER Başkanı Maşallah Çiftçi ise, ailenin kısa sürede evine geçeceğini kaydetti.
Muş Manşet Gazetesi


