Skip to main content

Gençler kütüphaneyi ziyaret etti.

Muş Haber Fotoğrafı

İl genelinde 10 köye kütüphane kurmayı hedefleyen Muş Genç Adımlar Grubu Kütüphane Haftası münasebetiyle İl Halk Kütüphanesini ziyaret ettiler. 44’üncü Kütüphane Haftası münasebetiyle İl Halk Kütüphanesini ziyaret eden Muş Genç Adımlar Grubu kütüphanelerin işleme sistemi ile ilgili bilgi aldılar. “bir kitap bir fidan” adlı kitap kampanyası başlatan gençler, kırsal bölgelerde kitap okuma imkanı olmayan öğrencilere yardım eli uzatacak.

“Muş Genç Adımlar Grubu” yürütme kurulu üyeleri kütüphaneler haftasında kütüphaneyi ziyaret etti. Ziyaret sırasında kitapları ve kütüphanelerin işleme sistemlerini incelediler.

Muş Genç Adımlar Grubunun ziyareti yapmayı planladıkları projede ihtiyaçları olacağını açıklayan Bülent Bingöl bir halkın sosyal siyasal ve kültürel açıdan gelişebilmesi için kitaplara ve kütüphanelere ihtiyaçlarının olduğunu belirtti. Bingöl, Kültür seviyesinin en yüksek seviyelere çıkarabilmek toplumun her seviyesindeki insanların ellerini taşın altına koymaları gerektiğini vurguladı.

Bingöl yapmış olduğu açıklamada, “Grubumuz, yerel çapta çalışmalar yürütmektedir. Genç beyinlerin bir araya gelip sosyal ve kültürel çalışmalar yürüterek gençlerimizin bilinçlendirilmesi için oluşturulan bir adımdır… Bizler, gençlerin başarıya koştuğu bu yolda kendimizi bir adım olarak görmekteyiz. “Muş Genç Adımlar Grubu” olarak yapmayı planladığımız ve AB Gençlik çalışma fonlarına sunmuş olduğumuz “Bir Kitap Bin Fidan” adlı kitap kampanyası dahilinde yaklaşık 10 köye kütüphane kurmayı düşünüyoruz. Bu proje dahilinde kitap okumayı halkımıza sevdirmek ve kültür seviyelerini yükseltmeyi amaçlıyoruz. Köylerde okuyacak kitap bulamayan gençlerimize kitapları ulaştırarak bir nebzede olsa katkıda bulunmayı planlamaktayız… Halkımıza Avrupalılık bilincini benimsetmek ve kendilerini geliştirmeleri için fırsatlarla karşılarına çıkacağız” diye konuştu.

 Muşun Sesi Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri