Muş Belediyesi Asfalt Şantiyesinde meydana gelen arızanın giderilmesi için yapmış olduğu asfalt plentinin bakım ve onarım ihalesini gerçekleştirdi. Yaz sezonunda kentin dört bir tarafından asfalt çalışmaları yapmayı hedefleyen belediye çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Daha önce asfalt malzemesi alım ihalelerini yapan belediye dün de asfalt plentininin bakım ve onarımı için ihale yaptı. İhaleye 3 firmanın katıldığı bunlardan birinin İstanbul’dan geldiği diğer ikisinin ise Ankara’dan geldiği belirtildi.
İhale Komisyon Başkanı Haydar Özmen başkanlığında saat 10.00’da Belediye Toplantı Salonunda yapılan ihaleye komisyon üyeleri, ihaleye katılan firma temsilcileri ve basın mensupları katıldı.
Asfalt Plentinin Bakım ve Onarım İhalesine İstanbul’dan katılan İmay İnşaat adlı firma 193.136.60 YTL fiyat verdiği açıklanırken, Ankara’dan katılan Elibol Makine adlı firmanın 194.382.92 YTL ve Aydın Makine adlı firmanın ise 186.875 YTL fiyat verdikleri açıklandı. İhale Komisyon Başkanı Haydar Özmen, ihaleye katılan firmaların dosyalarında komisyon üyelerinin gerekli incelemeleri yapmasından sonra sonucun açıklanacağını söyledi.
Asfalt çalışmaları için gerekli olan hazırlıkların yapıldığını kaydeden Belediye Başkanı Necmettin Dede, daha önce asfalt malzemesi alım ihaleleri gerçekleştirdiklerini belirterek, şantiyede meydana gelen arızanın onarım ve bakımı için bugün ihaleye yaptıklarını söyledi.
Şantiyenin kurulduğu günden bu yana tam teşekküllü olarak onarım ve bakıma tabi tutulmadığını bu nedenle bu yıl asfalt çalışmalarına başlamadan önce hazırlıkları tamamlayarak çalışmalara başlayacaklarını kaydeden Dede, onarım ve bakım çalışmalarının bir buçuk, iki ay sonra tamamlanacağını ve asfalt dökme çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.
Muşun Sesi Gazetesi


