Skip to main content

Üç yitik fidan

Muş Haber Fotoğrafı

  Önceki gün Şanlıurfa´ya bağlı Suruç İlçesi´nde hain bir saldırı gerçekleşti. Suriye´nin Kobane kasabasına Kobane´nin yeniden inşası´ için gitmek üzere Suruç´a gelen 300 Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyesi, Amara Kültür Merkezi´nde konaklıyordu.

Sabah kahvaltısını yaptıktan sonra Amara Kültür Merkezi önünde toplanan grup, basın açıklaması yapmaya hazırlanıyordu. Saat 12.00 sularında hazırlık yapan grubun tam ortasında bir patlama meydana geldi. Sonradan bir intihar saldırısı olduğu anlaşılan olay sonucunda 30´dan fazla insan hayatını kaybederken 100´den fazla insan da yaralandı. 20 kişinin ağır yaralandığı bu hain saldırı sırasında olay yerinde üç tane Muşlu gencimizde bulunuyordu.

Mücahit Erol, Medali Barutçu ve Serhat Devrim adlı üç gencimiz, yaşam savaşını kaybetti. Olay sonrası ilk aldığımız bilgilere göre Serhat Devrim´in yaralı olduğu ve tedavi altına alındığı belirtilmişti. Ancak acı Erol ve Barutçu´nun ardından Devrim´den de acı haber geldi. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızın aileleri olayı duyar duymaz Suruç´a hareket ettiler.

Acılı aileler Suruç´a doğru yol alırken il genelinde yas havası yaşandı. Ayna, Cenaze Törenine Katıldı Hayatını kaybeden Mücahit Erol, Medali Barutçu ve Serhat Devrim´in cenazeleri, konvoy eşliğinde saat 18.00 sularında Muş´a getirildi. İlimizden birçok vatandaşın Şenyayla´da karşıladığı cenazeler, Dede Parkı´na ulaştırıldıktan sonra yürüyüş başladı. Cenaze araçlarına bir de HDP otobüsü eşlik etti. Yürüyüş esnasında belirli aralıklarla TOMA´lar hazır bulunurken herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı. Cenazelerle birlikte Belediye Meydanı´na gelen kalabalık grup, burada düzenlenen törene katıldı. Törene Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Emine Ayna, HDP Milletvekili Doç. Dr. Ahmet Yıldırım, HDP 3. Sıra Milletvekili Adayı Avukat Mensur Işık, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Muş İl Eş Başkanı Cihan Akpolat, HDP Muş İl Eş Başkanı Elif Çetinbaş, HDP ve DBP parti yöneticileri ile çok sayıda vatandaş ve hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı.

Tören konuşmaları HDP otobüsünden yapıldı. İlk konuşmalar, hayatını kaybedenlerin yakınları tarafından yapıldı. Konuşmalarda özet olarak barış çağrısı yinelenirken AK Parti hükümetine eleştiriler getirildi. Kürtçe yapılan konuşmalarda Artık yeter (Edi bese)´ vurgusu yapılırken meydandaki halk tarafından Kürtçe ve Türkçe olarak sloganlar atıldı. 8 ilimize şehitlerimizi yolculadık Ölenlerin yakınlarının otobüs üzerindeki platformdan yaptıkları konuşmaların ardından DBP Eş Genel Başkanı Emine Ayna bir konuşma yaptı. Bugün Kürdistan´ın 8 iline şehit cenazeleri gönderildiğini vurgulayan Ayna: Başta ailelerimizin, bütün özgürlük mücadelesi yürütenlerin, Başkan Öcalan´ın, Muş halkının ve bütün Kürdistan halkının başı sağ olsun. Bugün Türkiye´nin ve Kürdistan´ın her köşesine şehit cenazesi gönderdik, her köşesine. Kürdistan´daki 8 ilimize şehitlerimizi yolculadık. Şu anda Şırnak´ta, Mardin´de, Dersim´de, Amed´de, Muş´ta, Van´da, Gever´de, Hakkari´de hep birlikte biz şehitlerimizin cenaze törenlerini gerçekleştiriyoruz ifadelerini kullandı.

Yeter, edi bese! Ayna konuşmasının devamında: Ne diyeyim! Ne diyeyim, bu saatten sonra söylenecek söz yok ki! İşte Mücahit´in ailesini dinledik, Med Ali´nin ailesini dinledik, Serhat´ın ailesini dinledik. Yürekleri yanıyor, daha evlatlarını toprağa vermediler. Diyorlar ki barış, diyorlar ki Kürdistan´a özgürlük, diyorlar ki Öcalan´a özgürlük. Ne diyeyim, ne diyelim! Bunların üstüne söylenecek söz yoktur ki. Yeter, edi bese! Ölümden ötesi yok, her gün bizi öldürüyorsunuz. İşte vazgeçmiyoruz.

Çocuklarımızı daha defnetmedik ama burada anneler, babalar Kürdistan´a özgürlük istiyoruz, Türkiye´ye özgürlük istiyoruz. Ölümü gösteriyorsunuz ama biz vazgeçmiyoruz. Vazgeçmeyeceğiz yeter. Ölümlere yeter. Neden? Niye? Eksiği ne Kürtlerin Türklerden? Niye Türkler ulusal, siyasal haklarını kullanabiliyor, niye Kürtlerden bunu esirgiyorsunuz? Yeter. Arkadaşlar ben şu an cidden duygusal anlamda doluyum. Belki siyasal değerlendirmeler yapabilecek durumda değilim. Bu nedenle hepinizin, tekrar başımız sağ olsun diyorum.

Hepimiz bundan sonra bu arkadaşlarımızın hayallerini, umutlarını büyütmek ve hayata geçirmek, hayata geçirerek geleceğe taşımak için mücadelemizi daha da yükseltme sözü veriyoruz ifadelerini kullandı. Ayna´nın yapmış olduğu konuşmaların ardından cenazelerle araçlarla mezarlığa götürülerek defnedildi. Defin esnasında hayatını kaybeden hemşerilerimizin ailesi ve yakınları gözyaşlarını tutamadı. Cenazeler, ağıtlarla toprağa verildi.

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri