Skip to main content

Üreticinin yüzünü güldürdü

Muş Haber Fotoğrafı

  Bu yıl ilkbahar mevsiminin bol yağışlı geçmesiyle tarımsal alanda büyük bir verimlilik yaşanıyor.

Uzun yıllardır buna hasret kalan üreticinin ise bereketli sezon dolayısıyla yüzü gülüyor. Mevsim şartlarının istenilen düzeyde olması ve doğru tarım sayesinde ürün bolluğu yaşayan üreticiler, bu yılki verimin önümüzdeki yıllarda da devam etmesi için dua ediyor.

Bu yıl hububat ekimi yapan çiftçilerin yanı sıra kiraz yetiştiren üreticiler de adeta bayram neşesi yaşıyor. Geçen yıl meydana gelen soğuk nedeniyle ağaçları kuruyan ve ürünleri heba olan kiraz yetiştiricileri, bu yıl verimin çok büyük oranda arttığını ifade ediyorlar.

Bir Ağaçtan 150 Kilo Mongok Bağları´nda kiraz ağacı yetiştiren Fevzi Bingöl, bereketli sezon nedeniyle uzun zamandır bu kadar mutlu olmadıklarını ifade etti. İlkbahar yağışlarının genel olarak üreticiyi çok memnun ettiğini ifade eden Bingöl, bu bereketin her yıl devam etmesini umduklarını dile getirdi. Bağında 15 tane kiraz ağacı bulunan Bingöl, her bir ağaçtan 150 kiloya kadar kiraz alabildiğini ifade etti.

Bingöl konuşmasında: Geçen yıl kiraz ağaçlarına don vurdu ve meyve olmadı. Bu yıl ilkbahar ve yaz aylarında havaların yağışlı geçmesi  ve kışın kiraz ağaçlarının dondan etkilenmemesi sayesinde bu yıl kirazda en verimli bir yılı yaşıyoruz. Kırmızı ve sarı kirazların yetiştirildiği Muş´da bağ ve bahçe sahipleri kirazda rekor seviyede verim almaya başladı. Bahçelerde kiraz hasatına başlandı. Geçen yıl bir kilo kirazı 5 liradan satıyorduk, bu yıl kiraz bol olduğundan kirazın kilosu 4 liraya düştü. Ağaçlarımızda yetişen kirazlar tamamen organik olup toplanan kirazları bahçede iken satıyoruz, siparişler çok fazla, günlük topladığımız kirazlar anında tüketiliyor. Bir kiraz ağacından ortalama 100 ila 150 kilo arasında kiraz alıyoruz ifadelerini kullandı. Muş´ta ilk çıkan meyve kirazdır Bir başka kiraz yetiştiricisi Mustafa Bingöl de akrabası Fevzi Bingöl gibi verimli sezon nedeniyle mutlu olduğunu belirtti. Verimin yüksek olması nedeniyle sürekli sipariş aldıklarını dile getiren Bingöl: 20 tane kiraz ağacım var. Kirazları dallarından tek, tek topluyoruz.

Eşim, çocuklarım ve bağ komşularım da toplamaya yardım ediyor. Muş´ta ilk çıkan meyve kirazdır, ilkbaharda kiraz ağaçlarımız çiçekten görünmüyordu, bir kez dolu vurdu azda olsa çiçekleri döktü. Kalan çiçeklerden alınan kirazlar yılların rekorunu kırdı, kirazları eşe dosta dağıtırken sipariş üzerine satıyoruz şeklinde konuştu.

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri