Muş Satranç Spor Kulübü, dört inlin katıldığı yöresel yarışmada birinci olarak ilimizi 25-31 Temmuz tarihleri arasında Konya´da düzenlenecek olan Türkiye Kulüpler Şampiyonası´nda temsil etme hakkı kazandı.
Temsilcimiz almış olduğu bu başarının ardından ülke çapında da iyi bir derece elde etmeyi amaçlıyor. Kulüp oyuncularına çok güvendiklerini belirten Muş Satranç Spor Kulübü Başkanı ve Muş Satranç İl Temsilcisi Kasım Demirçin ile Kulüp Baş Antrenörü ve Kaptanı Selver Gürbüz, Konya´ya gidebilmek için sponsor desteğine ihtiyaçları olduğunu ifade ettiler. Aksi takdirde yöresel turnuvada alınan başarının heba olacağını ifade eden Demirçin: Kulübümüz genel olarak 16 yaş altı gençlerimizden oluşmaktadır.
En son ilimiz bu tur bir turnuvada 2008 yılında temsil edilmişti. Uzun bir süre sonra böyle bir fırsat yakaladık ve bu fırsatı kaçırmak istemiyoruz.
Fakat kulübümüzün maddi olanakları yoktur. Ancak bir sponsor desteği ile böyle bir katılım söz konusu olacaktır. İlimizin sporsever iş adamlarından yardım bekliyoruz. Böyle faydalı bir spora yapılacak olan yardımların mutlaka geri dönüşümü olacaktır şeklinde konuştu. Takım Kaptanı Selver Gürbüz ise şu ifadeleri kullandı: Bu kulübü bu güne kadar kendi imkanlarımızla, fedakarlıklarla getirdik. Ama bu turnuvaya katılım gücümüzü aşmaktadır.
Muş Ovası Gazetesi


