Skip to main content

Gıda eğitimleri devam ediyor

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü personelleri vatandaşları bilinçlendirmek için güvenilir gıda eğitimlerini sürdürüyorlar.

Muş Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Muş Merkez Ağaçlık Köyü, Ağaçlık İlkokulunda öğrencilere, velilerine ve köy sakinlerine Güvenilir Gıda ve ekmek israfı hakkında eğitim verildi.

Seminere İl Müdürü Ergün Çolakoğlu, Gıda ve Yem Şube Müdürü V. Ekrem Özmen, Köy Muhtarı, Ağaçlık İlkokulu Öğretmenleri, Öğrenci Velileri ve Önder Çiftçiler başta olmak üzere köy sakinleri katıldılar. Toplantıda öğrenciler, öğrenci velileri ve çitçilere; Güvenilir Gıda Nedir, Gıda Kaynaklı Tehlikeler, Mikroorganizmalarla Mücadele, Sokakta Gıda Güvenliği, Alışverişte Gıda Güvenliği ve Ekmek İsrafı ile ilgili konularda bilgi verildi.

Güvenilir Gıda, Sokakta Alışverişte Gıda Güvenliği ve Ekmek İsrafı konuları ile ilgili slayt eşliğinde verilen eğitim semineri, Gıda Mühendislerinden Serap Tarhan tarafından verildi. Programı dikkatle dinledikleri gözlenen öğrencilere, daha sonra teknik personellerce soru cevap şeklinde değerlendirmeler yapıldı. Eğitimde sorulan sorulara doğru cevap veren öğrencilere GTHB’nın verdiği Alo 174 Gıda hikâye kitabı ve Güvenilir Gıda Boyama Kitapları dağıtıldı.

Eğitim bitiminde İl Müdürü Ergün Çolakoğlu Köy Muhtarı ve çiftçilerin sorunlarını dinleyerek çözüm önerileri sunmaya yönelik sohbet etti. Program sonrasında okul idaresi, öğretmen ve öğrenciler verilen eğitimden memnun kaldıklarını belirterek teknik personellere teşekkür ettiler. İl Müdürü Çolakoğlu ayrıca Bakanlığın Kadın Çiftçilere Yönelik Tarımsal Yayım Projesi kapsamında 2013’te köyde yapılan 2 adet çilek bahçesi ve köyün meyve bahçelerini yerinde ziyaret ederek bilgi aldı.

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri