Samsunda görev yaptığı sırada öldürülen Op. Dr. Kamil Furtun için basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına Sağlık İl Müdürü Dr. Serdal Türkoğlu, Muş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hacı Yusuf Güneş, kurum ve hastanenin sağlık çalışanları katıldı.
Furtunun öldürülmesiyle ilgili sağlık hizmetine de ara verildiği protestolar kapsamında yapılan basın açıklamasını, grup adına İl Sağlık Müdürü Dr. Serdal Türkoğlu yaptı. Türkiye genelinde Dr. Kamil Furtunun öldürülmesiyle ilgili protestolar yapıldığını ve merhum için dualar okunduğunu dile getiren Türkoğlu açıklamasında: Son günlerde manidar bir şekilde gündem oluşturan ve maalesef değerli meslektaşımız Op.Dr. Kamil Furtunun görevi başında vahşice katledilmesiyle farklı bir boyut kazanan saldırılardan, Sağlık ve Şiddet kelimelerinin sıkça yan yana anılıyor olmasından evlatlarınız olarak derin bir endişe ve üzüntü duymaktayız.
Şifa sunan ellerin sahipleri, her gün yastığa başını koyarken sağlığınız için aldığı kararları şöyle bir gözden geçirip, vicdanını rahatlatmadan gözlerini kapayamıyor, bundan emin olunuz. Bizler de bu emanete en iyi şekilde sahip çıkabilmek, sizlerin güvenini ve emeğini boşa çıkarmamak adına gece gündüz demeden çalışıyor, ter döküyoruz.
Sizlere geçmiş yıllarla mukayese edilemeyecek nitelikte, gelişen tıp teknolojilerinin en iyi ürünleriyle donatılmış sağlık tesislerimizde hizmet vermekteyiz. Ülkemizi sağlık alanında çağ atlatan ve dünyada zirve yarışına taşıyan bu büyük başarı, sizlerin desteği olmadan hizmet sunumunda tek başına yeterli olamayacaktır dedi.
Sizlerin duaları ve desteğiyle ayaktayız Açıklamanın devamında tükenme noktasına gelen sağlık çalışanlarının halkın dua ve destekleriyle ayakta kalabileceğini ifade eden Türkoğlu: Şifa sunan ellerin sahipleri, her gün yastığa başını koyarken sağlığınız için aldığı kararları şöyle bir gözden geçirip, vicdanını rahatlatmadan gözlerini kapayamıyor, bundan emin olunuz.
Ne var ki, üst üste yaşanan olaylar sizlerin evlatları olan sağlık çalışanlarımızın moral ve motivasyonunu neredeyse tükenme noktasına getirmiş durumdadır. Biz sizlerin sayesinde varız, sizlerin duaları ve desteğiyle ayaktayız.
Mesleğimizi icra ederken kin, nefret ve şiddetin diliyle karşımıza çıkanlara en büyük dersi ancak ve ancak hep birlikte verebiliriz. Unutmayalım ki, insan hayatını hiçe sayacak kadar vahşileşen bu çirkin durumun sadece yasal düzenlemelerle sıfır noktasına getirilmesi beklenemez. Bu nedenledir ki; Şifa veren eller sizlerden kendilerini anlayan yürekler istiyor… Ve 1 Haziran 2015 Pazartesi sabahı saat 09.00 – 09.15 saatleri arasında hastanelerimizden yükselen sese kulak vermeye çağırıyor. Şiddeti ve vahşeti reva gören canavarlar kadar, yaşanan şiddet olayları üzerinden hesap yapıp, insani duyguları istismar edenlere karşı da tüm halkımızı ve sağlık çalışanlarımızı dikkatli olmaya çağırıyoruz ifadelerini kullandı. Güneş, sağlık hizmetlerinde bir aksama olmadığını vurguladı Sağlık İl Müdürü Dr. Serdal Türkoğlunun ardından, basın açıklamasına katılan Muş Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hacı Yusuf Güneş, sağlık hizmetlerinde herhangi bir aksamanın olmadığını belirtti. Bakanlık tarafından belirlenen saatler arasında sadece polikliniklerin kapalı olduğunu belirten Güneş, bu tür olayların yaşanmaması için halkın duyarlı olması gerektiğini vurguladı. Güneş burada yaptığı açıklamada: Muş Devlet Hastanesi ve bağlı sağlık hizmetlerinde acil sağlık hizmetleri devam ediyor. Sadece poliklinik hizmetlerimiz bu konuda halkımızı duyarlı hale getirme adına Bakanlığımızın ön gördüğü sürece kapalı olacak.
Doktor arkadaşlarımız hastanede kalacaklardır. Acil sağlık hizmetlerinde herhangi bir bekleme beklemiyoruz, ameliyathanelerimiz, yoğun bakımlarımız hizmetlerimiz devam etmektedir. Bu konuda halkımızın sağlık çalışanlarına destek olmalarını şiddet olaylarında önleyici rol olmalarını istiyoruz ifadelerine yer verdi. M.Yener
Muş Ovası Gazetesi


