Muşlu kanaat önderi ve esnaflardan oluşan 60 kişilik grup, kendilerine Kurban Bayramı’nda çeşitli yardımlarda bulunan Eskişehirli esnaf ve eğitim gönüllülerine vefa ziyaretinde bulundu. Grup, Kanlıpınar bölgesinde Eskişehirli işadamı ve eğitim gönüllüleri tarafından karanfillerle karşılandı. Karşılama sırasında duygulu anlar yaşandı. Birlikte yenen öğle yemeğinin ardından Muşlu kanaat önderi ve esnafına şehrin tarihi ve turistik yerleri gezdirildi. Ziyaret sırasında sevgi ve hoşgörü mesajları verilirken, doğu illerindeki işsizlik ve fakirliğin giderilmesi için gerekli eğitim ve maddi yardımın daha da artırılması gerektiği vurgulandı.
Muşlu Kanaat önderi ve esnafları adına açıklama yapan Yaşar Atmaca, Eskişehirli işadamlarının kurban bayramında bölgelerine yaptıkları maddi ve manevi destekten dolayı kendilerine vefa ziyaretinde bulunduklarını söyledi. Bu tür karşılıklı ziyaretlerin memleketin birliği ve bütünlüğü açısında önem taşıdığının altını çizen Atmaca, “Bizler kültür farklılıklarını bir araya getirip yıllar önce Çanakkale destanı ile başlayan kardeşliğin kardeşliğin, sevginin ve hoşgörünün artırılaark şimdi de sürdürülmesini istiyoruz” dedi.
“Batı insanı Doğu’da yaşayanlar için bize farklı bakıyorlar, Doğu insanı da Batı da yaşayanlar için bize farklı bakıyorlar” düşüncesinin artık ortadan kalktığını dile getiren Atmaca, “Şu anda batı doğu arasında sıcak dostluklar, diyaloglar var. Bu doğu da çatışma ortamınıda bitirecek. Kanat önderleri bu işin büyük ehemmiyet taşıdığına inanıyor” ifadesini kullandı.
Doğu illerine eğitim seferberliğinin devam ettirilmesi ve yatırımların daha da artırılması gerektiğine işaret eden Atmaca, “Bu yatırımlar, buradaki insanlarla diyaloğ ve sahiplenme ve orada açılan eğitim kurumları doğudaki cehaletin, fakirliğin ve işssizliğin derdine merhem olacaktır. Bunun akabinde her türlü sorunda kendiliğinden kalkacaktır. Herkesi doğuya yatırım yapmaya ve buradaki eğitime destek vermelerini istiyoruz” diye konuştu.
Eskişehir Kültür ve Eğitim Vakfı (ESEV) Başkanı Hasan Fuat Seçkiner de ziyaretin kendilerini çok onurlandırdığını kaydetti. Bu insanlara her zaman kapılarının açık olduğunu ve oralara bundan sonra gerekli eğitimsel desteği sağlayacaklarını ifade eden Seçkiner, ” Bu tür ziyaretler sevgi ve hoşgörü ortamını oluşmasını sağladı. Güzel bir tablo ortaya çıktı” şeklinde konuştu. NULL


