Peygamber Efendimizin hayatını daha iyi anlamak, sünnetlerini öğrenmek ve örnek almak amacıyla Peygamber Yolu Derneği tarafından ulus çapında yapılan ‘Herkes O’nu Okuyor’ adlı ödüllü sınavların Muş etabı sona erdi.
Geçtiğimiz hafta Pazartesi günü başlayan sınavlar, son seansların ardından tamamlandı. Sınavın Muş’taki koordinasyonunu, Muş Öğretmenler Derneği üstlendi. İl merkezi ve ilçelerde yapılan sınavlara başvuru sayısı geçtiğimiz yılların üstünde gerçekleşti. Yaklaşık 4 bin 500 kişinin başvurduğu sınavlar, ilkokul ve ortaokul ile lise ve yetişkinler düzeyinde ayrı ayrı kategorilerde yapıldı. İl merkezindeki ilkokul ve ortaokul düzeyindeki sınavlar 3 seans, lise ve yetişkinler düzeyindeki sınavlar ise 6 seans olarak gerçekleştirildi. İlkokul seviyesindeki öğrencilerin sınavları 30 soru üzerinden 45 dakika sürerken ortaokul seviyesindeki çocuklar 60 dakikada 45 soruyu cevaplamaya çalıştılar. Lise ve yetişkin seviyesindeki sınavlara giren adaylar ise 50 dakikalık sürede 60 soruyu cevapladılar. Yaş sınırının olmadığı sınavların sonuçlarının, Çarşamba günü açıklanması bekleniyor. Sınav sonucunda dereceye girenlerin ödüllendirileceği sınavla ilgili görüşlerini aldığımız Muş Öğretmenler Derneği Muş Temsilcisi Turan Uygur, ilk ve ortaokul düzeyindeki katılımların iyi, lise ve yetişkin düzeyindeki sınavlara katılımın ise normal seviyelerde olduğunu açıkladı. Geçtiğimiz yıllara göre genel katılımın arttığını belirten Uygur, konuyla ilgili yaptığı açıklamada: “İlimizde Muş Öğretmenevi Derneği’nin koordinasyonunda yapılan sınavlar, farklı kategorilerde düzenlenmiştir. Sınava girenler, kendi kategorilerinde ve düzeylerinde olan kitapları okuyarak bu sınavlara hazırlandılar.
Bu sınavla amacımız Peygamber Efendimizi tanımak, onun yolundan gitmek ve sünnetlerine riayet etmektir. Sınav sonucunda ilk beşe girecek kişilere farklı hediyeler verilecek. Lise ve yetişkinler kategorisinde dereceye girenlere Umre seyahati, mini tablet bilgisayar, yarım altın gibi ödüller verilecek. İlkokul ve ortaokul düzeyinde dereceye giren öğrencilere ise mini tablet bilgisayar, bisiklet, kol saati gibi hediyeler verilecek. Bu hediyelerin finansmanını Muş Öğretmenler Derneği karşılamaktadır.
Bu yarışmaları organize edenlere çok teşekkür ediyoruz, isteğimiz bu yarışmaların daha da çoğalarak düzenlenmesi” ifadelerini kullandı. Sınav sonrası görüşlerini aldığımız 8. sınıf öğrencisi Süreyya Kantar ise yarışmayla ilgili olarak: “Bugün Hz. Muhammed’in hayatıyla ilgili yapılan ‘Herkes O’nu Okuyor’ adlı yarışmaya girdik. Bizim önceliğimiz bu yarışmada dereceye girip ödül almak değil, Peygamber Efendimizi daha iyi tanıyabilmek. Bu yarışmaların her sene yapılmasını ve herkesin katılmasını istiyorum” açıklamasında bulundu.
Muş Ovası Gazetesi


