Skip to main content

MŞÜ’de konferans

Muş Haber Fotoğrafı

Muş Alparslan Üniversitesinde (MŞÜ) Köylüleri Niçin Öldürmeliyiz! konulu konferans düzenlendi.

Muş Alparslan Üniversitesinde (MŞÜ) Sürekli Eğitim Merkezi, İnsan İnsanda Çoğalır II Etkinlikleri Kapsamında Köylüleri Niçin Öldürmeliyiz! konulu konferans gerçekleştirildi.

MŞÜ Prof. Dr. Sabahattin Zaim Konferans Salonunda düzenlenen konferansa, Muş Alparslan Üniversitesinin akademik personellerinden Yrd. Doç. Dr. İsmet Kesen ve Okutman İsmail Süphandağı konuşmacı olarak katıldı.

Köylülerin yaşam tarzları ile ilgili kısa kısa notlar aktaran Yrd. Doç. Dr. İsmet Kesen, Anadolu için İslamı savunmaya başlandığı yerdir deniyor, bu topraklarda İslam, tek meşruiyet kaynağı olmuştur deniyor. Anadolu varlığımızın bir parçası değil varlığımızın kendisidir deniyor. Hem dini hem milli bir vatandır deniyor. Fakat günümüzde bunları görmüyoruz dedi.

İbn-i Haldunun yenilen yenene meyl eder sözünü hatırlatan Yrd. Doç. Dr. Kesen, Bizim sinemalarımızda da yenilen yenene meyl ediyor. Mesela Kadir İnanır bir bayanı kaçırır sonradan o bayan ona âşık olur, meyl eder. Bu Anadolu insanında da oluşmuş bir travma olabilir. Çünkü biz de batının tekniği, teknolojisi karşısında yenilince içten içe onlara âşık olduk ve onlar gibi olmak istedik. Bugün bunun sonucunda Anadolu insanı kapitalizme âşık olmuş ve onu yaşatmaya, aynı zamanda da kendi değerlerini bulmaya çalışan arada kalmış bir insan şekline bürünmüştür ifadelerini kullandı.

Daha sonra konuşmasını yapmak üzere kürsüye gelen Okutman İsmail Süphandağı İnsan ve toplum psikolojisi hakkında değerlendirmelerde bulundu. İsmail Süphandağı, Bir insanı yalan söylemek zorunda bırakırsanız o insan yalan söylediği zaman kendisine olan saygısını yitirir. Bu, insanda psikolojik ve ontolojik bir acı üretir. Ve o acıyla insan, varlığa ve dürüst olan her şeye, hayata karşı psikolojik bir intikam hırsıyla dolar dedi.

Baskının insan özgürlüğünü ortadan kaldırdığını söyleyen Okutman İsmail Süphandağ, Bir insana kurduğumuz baskı, aslında Allaha karşı bir başkaldırma olarak da okunabilir. Bir başka insanın tercihini zorlamaya dönük olan her eylem, her tehdit o insan üzerinde Allahın otoritesini yok etme anlamına geldiği için bunun vebali ve boyutu çok büyüktür şeklinde konuştu.

Konferans öğrencilerin Yrd. Doç. Dr. İsmet Kesen ve Okutman İsmail Süphandağına yönelttiği sorularının cevaplamasıyla sona erdi.

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri