2007-2008 Sezonun sona ermesi nedeni ile hakem ve gözlemcilere Urfa Lahmacun Salonunda moral yemeği verildi. Türkiye Faal Futbol hakemleri ve Gözlemciler Derneği Muş Şubesi tarafından düzenlenen moral yemeğine İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Ahmet Güngör, Futbol İl Temsilcisi Burhan Bingöl, Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kemal Türkan, İl Hakem Kurulu Başkanı Ayhan Göksün, İl Gözlemci Kurulu Başkanı Hikmet Kırıktaş, Türkiye Faal Futbol hakemleri ve Gözlemciler Derneği Muş Şube Başkanı Ferzende Emre, hakem ve gözlemciler ile spor camiasının önde gelen isimleri katıldı.
Türkiye Faal Futbol hakemleri ve Gözlemciler Derneği Muş Şubesi tarafından verilen moral yemeğinde bir konuşma yapan Şube Başkanı Ferzende Emre “Derneğimizin her yıl düzenlemiş olduğu geleneksel Sezon sonu kapanış yemeğine katılarak, bu önemli ve anlamlı akşamda bizleri yalnız bırakmadığınız için hepinize teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyorum. Acısıyla tatlısıyla bir sezonu daha geride bırakmış bulunmaktayız. Emeği geçen herkese sonsuz şükranlarımı sunarım” dedi.
Emre “2007-2008 Futbol Sezonunun başladığı ilk haftadan itibaren, spor kamuoyunun centilmenliğe ve spor kardeşliğine yönelmesini, fair – play ruhu içerisinde ve kurumumuza yakışan şekilde gerekli adımlarımızı da atarak, kimi zaman olumlu olacağını düşündüğümüzden sessizce, kimi zaman da tepkimizi göstererek bekledik… Sezonun son haftalarında sorumlu yöneticilik anlayışı ile bağdaşmayacak biçimde, hem futbol müsabakalarından önce hem de müsabakaların hemen sonunda konuşmayı alışkanlık haline getiren kulüp yöneticilerinin hakemlerimize yönelik acımasız ve hakaret boyutlarındaki açıklamalarına maruz kaldık… Nitekim Türk Futbol Hakem ve Gözlemci Camiası, kendilerine yapılan bu saldırılardan dolayı Yüce Türk adaleti önünde hesap sormuştur ve sormaya da devam edecektir. Spor Yöneticiliğinin önemli bir sorumluluk gerektirdiği gerçeğinden hareketle hem sporseverleri yönlendirmede, hem de sporcuların müsabakalara motivasyonunda oldukça etkili olan kulüb yöneticilerimizi daha sağduyulu ve sorumlu olmaya davet ediyor, İlimiz Futbolunun gelişmesinde bütün birimlerin bu anlayış içinde davranması gerektiği inancımızı sizlerle paylaşıyoruz. Spor olaylarının sahada kalmasını saha dışına yansımamasını diliyor, tüm takımlarımızı fair-play’ e davet ediyoruz. Zira, hiçbir puan insan canından daha kıymetli değildir. Spor ve insanlıkla alakası olmayan ve şiddete başvuran bu kişilere karşı derneğimiz her türlü yasal işlemleri sonuna kadar kullanacak ve takip edecek, hakemlerini asla yalnız bırakmayacak, onların daima arkasında olacaktır. Türk futbolunu ve Muş hakem camiasını bu tür davranışlarla hiçbir kişi ya da sporcu topluluğunun yıpratmaya veya küçük düşürmeye hakkı yoktur. Bizlerin tek amacı ilimizde sporun gelişmesine katkıda bulunmaktır. İlimizde hakemlerimiz genç, dinamik, kariyer sahibi gelecek vadeden pırlanta gibi gençlerdir. Türk hakemliğine uzun yıllar hizmet edecek saygın kişilerdir”diye konuştu.
Sıkıntılarımız böyle bir toplantı da dile getirilemeyecek kadar fazla ve yükümüz ağırdır biz
bunun bilincindeyiz elimizden geleni camiamız için gece gündüz demeden yapmaya çalışmaktayız.
Bu vesileyle ilimiz amatör küme şampiyonu Muratspor u kutlar 3. Lig yolunda başarılar dilerim” şeklinde konuştu. Muşun Sesi Gazetesi
NULL


