Skip to main content

Bulanık Belediyesinden yeni sayım talebi.

Muş Haber Fotoğrafı

Bulanık İlçe Belediye Başkanı Mehmet Nasır Aras, ilçede ikamet eden birçok vatandaşın, beldelerde ikamet ediyor gibi gösterildiklerini savunarak, tekrardan bir nüfus tespiti çalışmasının yapılması için Bulanık Kaymakamlığı’na ve İlçe Nüfus Müdürlüğü’ne dilekçeyle başvurduğunu söyledi.

Başkan Mehmet Nasır Aras, Türkiye İstatistik Kurumu tarafından açıklanan nüfus verilerine itiraz ettiklerini söyledi. Konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, 16 bin seçmeni bulunan bir ilçenin 20 bin nüfusunun olmasının imkansız olduğunu kaydeden Aras, “Öncelikle söylemek isterim ki ben büyük bir şansızlık yaşadım. Benim belediye başkanlığım döneminde iki defa nüfus sayımı yapıldı. Her iki sayımda da ciddi bir nüfus düşüşü yaşandı. Ama rahatlıkla söyleyebilirim ki her iki nüfus sayımında da bizden nüfus çalınmıştır. Bulanık halkının bu konuda duyarlı olması gerekir. Belde belediyeleri ilçe merkezinde yaşayan vatandaşları kendi yerleşim birimlerinde yaşıyormuş gibi kaydettirmişlerdir. Hatta birçok belediye başkanı bile burada ikamet etmektedir” dedi.

İlçede ikamet edip de başka yerde kendisini gösterenlerin takipçisi olacaklarını söyleyen Aras, açıklamasını şöyle sürdürdü:

“Bunların listelerini mahalle muhtarlarımızdan alıp tespiti için elimizde ne geliyorsa yapacağız. Bunlara hapis ve para cezaları olduğu gibi, bu şahıslar belediyenin hiçbir hizmetinde de yararlanmayacaklardır. Belde başkanları bu insanları kendi beldelerinde göstermekle bu insanlara zarar vermişlerdir. Son nüfus sayımı ile ilgili ciddi bir çelişki de dikkatlerden kaçmıyor. Bulanık’ın seçmen ve öğrenci sayısı 16 bin civarında ve nüfusumuzda 20 bin olarak belirlenmiş. Bulanık’ın geleceği için herkes, herkesim parti gözetmeksizin bu işi ciddiye alarak bizlere yardımcı olması gerekir. Bu ilçe için ciddi bir gelir kaybıdır. Bu bir vatandaşlık görevidir. Herkesin bu konuda duyarlı olması gerekir. Biz kesinlikle bu işin takipçisi olacağız” şeklinde konuştu.

 NULL

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri