Skip to main content

Muş`ta 36 organ bağışı bulunuyor

Muş Haber Fotoğrafı
Sağlık Bakanlığı yaptığı son üç aylık açıklamalarında Organ Bağışında Muş ilinin sıfır çeken iller arasında olduğunu açıklamıştı. Bu haberlerin ardından geçtiğimiz gün üniversiteli gençler, organ bağışına dikkat çekmek, bağışçı olmak için bir etkinlik düzenlemişti. Etkinlikte bakanlık verilerine dayanarak ilimizde ilk bağışçıların üniversite öğrencileri olduğu kaydedilmişti. Bu haberlerin ardından İl Sağlık Müdürü Doktor Serdal Türkoğlu bir açıklama yaptı. Türkoğlu bakanlığın sıfır çekti verilerine karşın 36 kişinin organ bağışında bulunduğunu açıkladı. Türkoğlu açıklamasında: “18.12.2014 tarihinde Gazetenizde çıkan Muş’ta ilk defa Organ Bağışı yapıldı manşet haberi ile ilgili olarak Müdürlüğümüzce aşağıdaki açıklamanın yapılması lüzumu hissedilmiştir.

1-Öncelikle organ bağışı ile ilgili olarak detaylı ve sağlıklı bilgilere ulaşılabilmesi açısından yerelde işlem yapan Müdürlüğümüz ile iletişime geçilip ondan sonra haber yapılmasının daha uygun bir yaklaşım olacağı düşünülmektedir.

2-İlimizde Organ Bağışı ile ilgili çalışmalar çok eskilere dayanmakla birlikte yapılan bağışlarla alakalı arşiv verilerine ulaşılamamıştır. Ancak; 2011 yılında 2 kişi tarafından organ bağışında bulunulduğu, daha sonra ise 2013 yılında 9 vatandaşımızın organ bağışında bulunduğu saptanmıştır. 2014 yılı 3-9 Kasım tarihleri arasında kutlanan Organ Bağış haftası münasebetiyle müdürlüğümüzce yapılan etkinlikler sonucunda 36 vatandaşımız organlarını bağışlayarak bu anlamda çare bekleyen hastalarımıza umut kapısı olmuşlardır. Bununla beraber gazeteniz manşetine yansıyan haber ile ilgili olarak ta İlimiz Alparslan Üniversitesi öğrencilerinden 114 kişi organ bağışında bulunmuşlardır” denildi. Yapılan bu açıklamaya istinaden bakanlığın önümüzdeki ay yapacağı organ bağışçı sayısı açıklamasında Muş’u sıfır çeken iller arasında göstermemesi bekleniyor.

Haber 49 Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri