Skip to main content

Kayakevi yabancıları ağırladı.

Muş Haber Fotoğrafı

Genç Birikim Derneği tarafından hazırlanan “Kırsalda Foto Safari” projesi kapsamında ilimize gelen 5 ülkeden 32 kişi Kayak evinde karın ve kayağın tadını çıkardılar. Avrupa Birliği Gençlik Programları kapsamında ilimize gelen 4 ülke temsilcisi 23 kişi dün kayak merkezinde doyasıya eğlendiler. Kayak yaparak eğlenmeye çalışan misafirler, karın toz halinde yağmasından dolayı zor anlar yaşadılar.

Avrupa Birliği Gençlik Programları kapsamında, ilimize gelen 25 misafir Kültürel alanda birleşmeyi sağlamak için gezi ve çalışmalarına devam ediyorlar. 6 gün boyunca ilimizde bir takım araştırmalar yapacak olan çoğu yabancı uyruklu misafirler, 4. günlerini de dolu dolu eğlenerek geçirdiler. Dün sabah saat 10.00 sularında kayak evine giderek kendilerince eğlenmeye ve kayak yapmaya çalışan misafirler, yaklaşık olarak 3 saat boyunca kayak yaptılar. Oldukça heyecanlı dakikalar geçiren 23 misafir ülke temsilcileri, zaman zaman zor anlar yaşadılar. Kayak yapmasını bilmedikleri için zor anlar yaşayan misafirler, kayak merkezinde bulunan kayak hocaları tarafından kısmı bir eğitime tabi tutulduktan sonra eğlenmeye devam ettiler. Litvanya, Bulgaristan, İtalya, Romanya ve Türkiye’den gelen misafirler bir takım incelemeler yapıp kayak merkezinde fotoğraf çektiler.

Türkiye’de özelliklede Muş’ta bulunmaktan oldukça mutlu olduklarını dile getiren yabancı misafirler, kayak merkezinin de oldukça güzel olduğunun söylediler. Kaymayı bilenler için oldukça eğlenceli bir iş olduğunu söyleyen ülke temsilcileri zaman zamanda birbirlerini yere atarak oyunlar oynadılar. Kayakçılarla fotoğraf çektirmek için adeta birbirleri ile yarışan misafirler, muş halkının çok Sıçak kanlı olduğunu ve onlarla birlikte eğlenmenin mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdiler. Daha önce hiç Türkiye’de bulunmadıkları için üzüntü duyduklarını belirten Misafirler, bundan böyle fırsat buldukça Türkiye’ye geleceklerinin belirttiler.

Kayak merkezindeki pistin iyi olmaması yüzünden kaymakta güçlük çeken misafirler kendi ülkelerinde kayak yapmak için böyle uygun yerlerin değerlendirildiğini söylediler. Karın toz şeklinde yağmasından dolayı kayamadıklarını ve alanın hem dar hem de kısa olduğunu vurgulayan Ülke temsilcileri, insanların çok iyi olduğunu fakat kısıtlı imkanlara sahip olduğumuzu ifade ettiler. Muşun Sesi Gazetesi

 NULL

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri