Skip to main content

Geleceğin Milli Kayakçıları.

Muş Haber Fotoğrafı

Valilik Kayak Geliştirme Projesi kapsamında eğitimlerini sürdüren 30 minik kayakçı gelecek vaat ediyor. Vali Özçimen, miniklerin gelecekte Milli kayakçıları olarak Muş’u ve Türkiye’yi temsil edeceklerine inandıklarını söyledi.

Güzeltepe Köyündeki Kayak evinde eğitim çalışmalarını sürdüren minik kayakçılar gelecek vaat ediyor. Hafta sonunda sürdürülen eğitim çalışmalarını bir süre takip eden ve Kayak İl Temsilcisi Bülent Solmaz ile Milli Antrenör Turgay Köse’den eğitim çalışmaları hakkında bilgi alan Vali İbrahim Özçimen, miniklerin gelecekte büyük başarılara imza atacağına inandığını söyledi.

Valilik Kayak Geliştirme Projesi kapsamında 30 kişinin 5 yıl süre ile eğitileceğini kaydeden Vali Özçimen, Muş’un kayakta önemli sporcular yetiştirdiğini ve bu kayakçıların da ilerisi için umut vaat ettiğini kaydederek, yakalanan başarı grafiğinin daha da yükseleceğine inandığını söyledi.
Miniklerin eğitimleri ile yakından ilgilenen ve hafta sonlarında Muş Kayak evinde eğitim çalışmalarına devam ettiklerini kaydeden Milli Antrenör Turgay Köse, 30 kişiyi 5 yıl süre ile eğiteceklerini ve bunların kayak sporunda önemli başarıla imza atacağını söyledi. Köse, kayak takımını son dönemlerde Muş’ta kayak eğitim çalışmalarını sürdürdüğünü ancak daha önceleri civar vilayetlere gitmek zorunda kaldıklarını belirtti. Kar yağışının az olmasından dolayı Muş kayak evinde yapılamayan eğitimlerin telafisi için Erzurum, Bitlis ve Sarıkamış gibi yakın bölgelerde çalışmalarını sürdürüyorlar.

Kayak takımının bu ay iki yarışmaya katılacağını ifade eden Milli Antrenör Turgay Köse, “Kayak geliştirme Projesi kapsamında 30 kişi 5 yıl süre ile eğitilecek.
Eğitimlere devam ediyoruz. Yarışmalar için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz.

Şubat ayının 15-17 tarihleri arasında Erzurum Palandöken’de Kayak Federasyonunun etap yarışmalarına katılacağız. Yine Şubat 20-24 tarihleri arasında Bursa Uludağ’da yapılacak olan etap yarışmalarına katılacağız. Bu yarışmalardan derece ile dönmeyi hedefliyoruz” diye konuştu.

Kayak sporunun bir hayli yaygın olduğu ilimizde bir süre önce başlayan Kayak Geliştirme Projesi kapsamında oluşturulan takımın antrenmanlarına başlaması için beklenen kar yağmayınca kayakçılar kış mevsimi başlarında karın çok olduğu vilayetlere gittiler.

Kayak takımın bu yıl oluşturulduğunu ve amaçlarının milli kayakçılar yetiştirmek olduğunu söyleyen Kayak Milli Takım Antrenörü Turgay Köse, İlimizden kayakçılarının ülke genelinde başarılara imza attığını ve birçok alanda derece yaptığını söyledi. Kayak Milli Takımına kayakçıların yetiştirilmesi için kurulan kayak takımının eğitimlerini kesintisiz sürdürdüğünü ifade eden Köse, “İlimizde karın geç yağmaması kayak antrenmanlarının yapılması için ciddi bir engel oldu. Ancak biz bunu mazeret kabul etmediğimiz gibi çoğu hafta sonlarında civar vilayetlere gittik. Son dönemlerde Muş Kayak evinde eğitim çalışmalarımıza devam ediyoruz. 5 yıl süre ile devam edecek olan proje kapsamında önemli sporcular yetiştireceğimize inanıyorum” şeklinde konuştu. Muşun Sesi Gazetesi

 NULL

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri