Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT) Cumhurbaşkanlığı Doğu ve Kuzeydoğu Anadolu Gözlemcileri Lenka Homolkova ve Michael Wiersing, Muş ve çevresinde Cumhurbaşkanı seçimlerini gözlemledi.
Oltu ilçesinde Cumhuriyet Ortaokulu’nda inceleme yapan AGİT gözlemcileri yaklaşık 4 hafta boyunca yapılan gözlemlerinin Ankara’da düzenlenecek toplantı ile duyurulacağını belirtti.
Narman ilçesinde de 18 Mart Ortaokulu’nda bulunan 1050 numaralı sandıkta gözlemlerde bulunan heyet, 4 haftadır gözlemlerinin devam ettiğini Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı’na üye 58 ülkede bu çalışmanın yapıldığını, Türkiye’nin de AGİT’e üye olması dolayısıyla gözlemleme çalışması yapıldığını belirtti.
Yerel yönetim, genel seçim yönetimi, siyasi partiler, medya temsilcileri ve sivil toplum örgütleriyle toplantılar yapıldığı ve gözlemlemenin tamamen tarafsız olduğunu vurgulayan temsilciler, ilk raporun yarın Ankara’da yapılacak basın toplantısıyla açıklanacağını, 6-8 hafta sonunda da gerçek raporun sunulacağını ifade etti.
AGİT heyeti, tercümanları Yunus Aras ile Muş, Erzurum, Artvin, Ardahan, Rize, Kars Iğdır, Ağrı, Bingöl, Erzincan, Gümüşhane ve Bayburt’ta gözlemlerde bulundu.
Muş Manşet Gazetesi


