Skip to main content

Muş’ta 279 konut satıldı

Muş Haber Fotoğrafı

Çevre Ve Şehircilik Bakanlığı Tapu Ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün verilerine göre; yurt genelinde yılın ilk 5 ayında toplam 515 bin 151 konut el değiştirdi. 108 bin 889 satış ile en çok İstanbul alım satımda en üst sırada yer alırken Ardahan’da 150 konut satıldı. Tapu Ve Kadastro Genel Müdürlüğü yılın ilk 5 ayında 3 milyon 103 bin işlem gerçekleştirdi. Buna göre Muşta da 279 konut satımı gerçekleştiği bildirildi.

Bakanlık verilerine göre, Ocak-Mayıs ayları içerisinde Türkiye genelinde 515 bin 151 konut el değiştirdi. En çok konut alım satımı İstanbulda, en az Ardahanda gerçekleşti. Yılın ilk 5 ayında İstanbulda 108 bin 889, Ankara’da 57 bin 973, İzmir’de 32 bin 219, Antalyada 27 bin 253 ve Bursa’da 19 bin 739 konut el değiştirdi.

En az gayrimenkul alım satımının gerçekleştiği il ise Ardahan oldu. Ardahan’da bu yılın ilk 5 ayında 150 konut alım satımı gerçekleşti. En az gayrimenkul alım satımının olduğu diğer iller ise Hakkari 286, Gümüşhane 282, Muş 279, Bayburt 153 adet oldu.

İstanbulda 2014 yılında en çok konut alım satımı Esenyurtta gerçekleşti. Esenyurtu, Maltepe ve Pendik takip etti. Dağılımlarda ise Esenyurt 2 bin 839, Maltepe bin 249, Pendik bin 3, Küçükçekmece bin 1ve Beylikdüzü 958 adet.

Başkentte en çok alım satım Keçiörende gerçekleşti. Bu yıl Keçiörende toplam bin 769 konut el değiştirdi. Keçiöreni, bin 667 satış ile Yenimahalle, bin 584 satış ile Çankaya, bin 305 satış ile Mamak takip etti. İzmirde ise en çok konut alım satımı Karşıyaka ve Buca’da gerçekleşti.

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri