10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü gecikmeli olarak kutlayan Belediye Başkanı Necmettin Dede, yayın ve yerel basın temsilcileri ile bir araya gelip, basına önem verildiği takdirde kalkınmanın daha hız kazanacağını söyledi.
Belediye Başkanı Necmettin Dede, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü gecikmeli olarak kutladı. Belediye Meclis Toplantısında dün saat 12.00’de yaygın ve yerel basın temsilcileri ile bir araya gelen Dede, gazetecilerin halk adına kamu görevi yürüttüğünü herkesin basına değer vermesi gerektiğini vurguladı.
Basın mensuplarını unutmadıklarını, sadece geç kaldıklarını kaydeden Dede, “not defterimize 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü ekledik. İnşallah bundan sonra gecikmeli değil de, zamanında bu kutlamayı yaparız” dedi.
Basın mensupları ile dün öğle yemeğinde bir araya gelen Belediye Başkanı Necmettin Dede, basına önem verilmesi gerektiğini kaydederek, “Bugün herkes takdir eder ki Devletin idaresinin başında Cumhurbaşkanı’nı temsilen Sayın Valimiz vardır. Ama sırası geldiği zaman, ben Cumhurbaşkanlığında görev yaptım. Cumhurbaşkanı da bizde bir yerde halka hesap vermeliyiz dediğini bizzat kulaklarımla duydum. Bugünün özelliği evvela sizin gününüz olmasıdır. Bu vesile ile sizin gününüzü kutluyorum. Alın terinizin 10 Ocak’a konulmasının ehemmiyetini idrak ediyorum” diye konuştu.
Dünyanın da Türkiye’nin de basına ayrı bir önem verdiğini kaydeden Dede, “Basına önem verildiği müddetçe kalkınmanın hızının da artacağını dünya kanıtlamıştır. Dünya buna inanmıştır ve Türkiye’de bunu benimsemiştir. Gerek halkımız gerekse siyasilerimiz bu konuda her zaman basın mensuplarına gerekli değerleri göstermişlerdir. Basın mensuplarının kalemleri olan var. Ama icraatı olanlar var. Ama inanın ki matbaasının başında harfleri dizen bugün fotoğraf çekenden daha fazla bir emek veriyor. Katılımı fazladır, hatta makinesinin başında iki kelime yanlış yazan bir gazetenin itibarını götürür ve yazının da itibarını götürür. Bu bakımdan hepsi de büyük önem taşımaktadır. Hepsinin de alın teri vardır. Bu alın teri olduğu için onları da göz ardı etmek mümkün değildir. İnşallah bizde defterimize bu günü kayıt ederek bundan sonra ki senelerde bugünü hep beraber kutlarız” şeklinde konuştu.
Belediye Başkanı Necmettin Dede, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü münasebetiyle dün gazetecilerle bir araya geldiği toplantıya Vali İbrahim Özçimen’de katıldı. Gazetecilere göreve başladığı ilk günlerde kamu görevi yürüttüklerini hatırlatan kaydeden Vali Özçimen, basının idareciler için önemli çalışmalar yaptığını da sözlerine ekledi.
Gazetecilerin kamu görevlisi olduğunu ifade eden Vali Özçimen; “Sizi bir kamu görevlisi olarak, kamu hizmeti yapan bir kurum görevlisi olarak görüyoruz. Memurlarımıza yaptığımız gibi size bir disiplin verme gibi düşüncemiz yok ama yaptığınız hizmetin bir kamu hizmeti olduğunu düşünüyoruz. Eğer yapılan hizmetler duyurulmazsa özellikle burası gibi mahrumiyet bölgelerinde halk moral bulamayacaktır. Bu yüzden yaptığınız hizmetin kamu hizmeti olduğuna inanıyoruz. Ayrıca eğer bir kısım yerlerde aksamalar varsa, bir vali, bir belediye başkanı aynı anda her yerde olamayacağı için siz bir bakıma bizim gözümüz kulağımızsınız. Aynı zamanda halk bütün hizmeti göremeyeceği için siz görüp onlara duyurmakla onların da gözü kulağı oluyorsunuz. Hem devletin, hem halkın gözü kulağı oluyorsunuz. Sizden tek bir tek şey istemiştim bugün hala aynı şeyi istiyorum, bize ayna görevi görün” şeklinde konuştu.
İl genelinde eksikleri bildirmekte gazetecilerin sorumluluk üstlendiğini kaydeden Vali Özçimen “Sizlerin çok zor şartlar altında görev yaptığınızı biliyorum. Soğukta, sıcakta, karda, buzda hizmetleri takip etmeye çalışıyorsunuz. Gazetecilik zor ve şerefli bir meslek. Bu biraz gecikmiş bile olsa sizleri kutluyorum, başarılı çalışmalar diliyorum. Sizin başarılı olmanız bir ülke için, bir il için son derece önemlidir. Birçok kurumdan daha önemlidir. Eğer on yıl sonra bizi hizmetlerimizle yad eden olursa bunda sizin emeğiniz çok fazladır. Siz eksikleri bize bildirmekle bize destek oluyorsunuz, bunda gocunacak, alınacak bir şey, biz sizlerin sayesinde görevimizi yapmış oluyoruz. Aslında benim sokak sokak dolaşıp eksikleri bulmam lazım, bu benim görevim, eksikleri bulmakta siz bana yardımcı oldunuz, sizlere teşekkür ediyorum, sizlerle çalışmaktan gurur duyuyorum” diye konuştu. Muşun Sesi Gazetesi
NULL


