Manisa’nın Soma ilçesindeki maden ocağında çıkan yangın nedeniyle Başbakanlığın ilan etmiş olduğu ulusal yas bugün sona erdi.
Ulusal yasla ilgili Başbakanlıkın 13 Mayıs 2014 tarihinde yapmış olduğu yazılı açıklama şöyle; Manisa’nın Soma ilçesinde yaşanan ve aziz milletimizi hüzne boğan maden faciası nedeniyle Başbakanlık tarafından 13 Mayıs 2014 tarihinden itibaren ülkemizde üç günlük milli yas ilan edilmiştir. Yas alameti olarak bugün tüm yurtta ve dış temsilciliklerimizde bayraklar yarıya indirilecektir.
ULUSAL YAS VEYA MİLLİ YAS NEDİR?
Ulusal yas veya millî yas, bir ülkenin halkının büyük bölümü tarafından yerine getirilen yas tutma ve anma eylemlerinin gerçekleştirildiği gün. Bu günler o ülkeden veya başka bir yerden önemli bir kişinin veya kişilerin ölümü veya cenazesi veya bunların yıldönümü nedeniyle hükûmetler tarafından ilan edilir. Bu tür durumlarda bayrakların yarıya indirilmesi yaygındır.
Muş Manşet gazetesi olarak Somadaki maden ocağında hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, ailelerine sabır diliyoruz.
Muş Manşet Gazetesi


