Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası (TEÇ-SEN) Muş Şubesi üyeleri Çınar Lokantasında bir araya gelerek eğitim çalışanlarının sorunlarına çözüm bulmak için basın açıklaması yaptı.
TEÇ-SENnin bugüne kadar yapmış olduğu faaliyetleri, girişimleri ve eğitim çalışanlarının geleceklerini ilgilendiren konularda istişare etmek üzere yemekli toplantı düzenlediklerini belirten TEÇ-SEN Muş Şube Başkanı Seyithan Sönmez, Emekten ve hizmetten yana olan, kendini ve ailesini düşünen, hiçbir fikre ve zikre taraf olmadan her düşünceye eşit mesafede davranan, haktan ve hukuktan ayrılmayan ve hiç kimseyi aldatmayarak hizmet yapmaya çalışan bir sendikayız dedi.
2014 yılı sendika yetki belirleme dönemine girildiğini hatırlatan Sönmez, Eğitim hizmetleri iş kolunda görev yapan öğretmen sendikalarının arasında gerçekleşen yetki kavgası devam etmektedir. Bu nedenle malum sendikalar yetkililerinin okul ve kurumlarımıza giderek TEÇ-SENnin feshedildiği yönünde yanlış ve mesnetsiz iddialarda bulunmaktalar. Bazı kurum ve okul müdürlerinin personele baskı yaparak kendi üye oldukları sendikaya üye olmaları yolunda yönlendirme yaptıkları duyumlarını almaktayız. Asıl amaçları eğitim çalışanlarının sorunlarını çözmek değil de yetki almak olduğunu bilinmesini isterim. Kişilerin özgür iradesiyle istedikleri sendikaya üye olması sendikamızca hoşgörü ile karşılanmaktadır. Bu fikir ve düşüncelere; diğer sendikalar, özellikle kurum ve okul müdürlerinin de bu konulara saygı göstermelerini beklemekteyiz şeklinde konuştu.
Eğitim öğretime hazırlık ödeneğine değinen Sönmez, Eğitim öğretime hazırlık ödeneğinin Bakanlığımızda çalışan 860 bin kişiden sadece % 8 olan bizlere verilmemesi bizleri üzmektedir. Oysaki yaz döneminde Okulların badana boyasını, temizliği kapı ve penceresini onarımdan geçiren eğitime hazırlayan değerli eğitim çalışanlarıdır. Bakanlığımızca eğitim çalışanlarına yıllarca ikinci sınıf muamele yapılmıştır. Adaletsizliğin son bulacağını umar. Eğitim öğretime hazırlık ödeneğinin tüm eğitim çalışanlarına verilinceye kadar mücadelemizin süreceğinin bilinmesini isterim. Söz sahibi haklarınız için tüm eğitim çalışanı arkadaşlarımızın kendi mesai saatleri ile ilgili kurumlarından yazılı görevlendirme almalarını ve bununla ilgili olarak fazla mesai kaybının önlenmesi için çalışma saatlerinin görevlendirme onaylarında belirtilerek kurum amirinden istenmesi gerekmektedir ifadelerini kullandı.
Atama Yer Değiştirme Yönetmeliğinin TEÇ-SENnin büyük gayretleri ile çıkarıldığının kaydeden Sönmez, Bundan sonra el etek öpmek yok. Amirin iki dudağı arasın değil de kendin rızanla istediğin yere atanacaksın. Sendikamızın katkıları ile memur kardeşlerime 2010 tarihinden itibaren giyim yardımı nakden ödenmeye başlanmıştır. Lojman tahsisi ile ilgili başlatmış olduğumuz hukuk mücadelemiz zaferle sonuçlandı. Kamu konutlarının tahsisi ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığının yayımladığı genelgedeki bazı hükümlerin Tüm Eğitim Çalışanları Sendikası tarafından açılan dava nedeniyle yürütmesi durduruldu. Bu hukuksuzluk ve ayrımcılık karşısında; Böylece, Lojman tahsislerinde, hizmet sınıfları arasında yapılmak istenen ayrımcılık sendikamızın mücadelesi ile son bulmuştur diye konuştu.
Sınavsız atamaların yapılması için Valiliklere yetki devri yapıldığını söyleyen Sönmez konuşmasını şu şekilde sürdürdü: Sınavsız atamaların tarihi ve atama şartlarının bulunduğu resmi yazı gereği sınavsız geçişlerin 31 Mayıs 2014 tarihine kadar yapılması ile memur ve şoför kadrosunda görev yapan veri hazırlama kontrol işletmeni gibi kadrolara atanabilir. Hizmetli, aşçı, teknisyen yardımcısı, bekçi, kaloriferci unvanlarında görev yapanlar sınavsız geçiş yapabilecekler. TEÇ-SEN Sendikası olarak eğitim çalışanlarının görevde yükselme sınavlarının yapılması hususunda vermiş olduğumuz mücadelemiz sonuç verdi. Bakanlığımız merkez ve taşra teşkilatında görev yapan personelin görevde yükselme şef ve memur unvanı değişikliği atanmasına ilişkin sınavında aynı tarihte (13 Eylül 2014 Cumartesi günü) yapılacağını duyurdu. Sendikamız sınavların farklı tarihlerde yapılması için Bakanlığa başvurmuştur.
Düzenlenen basın açıklamasına AFAD-SEN Genel Başkanı Ayhan Çelik ile Genel Başkan Yardımcısı Doğan Sarıçayırda katıldı.
Muş Manşet Gazetesi


