Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünün askıya çıkardığı açık iş ilanlarına göre 46 farklı işyerinde çalıştırılmak üzere 130 işçiye ihtiyaç duyuluyor.
İşsizliği kol gezdiği Muşta, İŞKURun yaklaşık 10 gündür askıya çıkardığı açık iş ilanlarına şimdiye kadar her hangi bir müracaat yapılmadı. Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünden 130 işçi talebinde bulunan 46 işveren yapılacak olan müracaatları bekliyor.
İşverenlerin çoğu, işe ihtiyacı olan vatandaşların çalışma ortamı ve koşullarını beğenmemeleri ve ücreti az bulmaları nedenleriyle işçi bulamadıklarını belirtiyorlar.
Edinilen bilgiye göre, söz konusu iş ilanları için Çalışma İş Kurumu Müdürlüğünün web sitesinden takip ve başvuru işlemleri yapılmaktadır.
46 farklı iş ilanıyla 130 kişinin müracaat etmesi beklenen iş kollarından bazıları şunlardır: Ziraat Mühendisi, Acil Tıp Teknisyeni, Sekreter, Kuaför, Aşçı, Garson, Bahçıvan, Masör, Muhasebeci ve Bilgisayar İşletmeni.
Muş Manşet Gazetesi


