Skip to main content

Kayak tesisleri yetersiz..

Muş Haber Fotoğrafı

İl’deki kayak tesisi ihtiyaca cevap vermiyor. Erzurum’daki kayak tesisinin uzunluğu 12 kilometreyken, İl’deki kayak tesisinin uzunluğu sadece 270 metre. İldeki tesis, sadece antrenmanlara elverişli.

İl’de kayak sporuna potansiyel oldukça fazla olmasına karşılık, var olan tesis yetersiz kalıyor. Kayak sporcuları, tesisin yetersiz kalmasından dolayı, zaman zaman çevre illerin tesislerinden yararlanarak, antrenmanlarını yapıyorlar. Kayak sporcularının Bitlis ve Erzurum kayak tesislerine giderek, antrenman yapmaları oradaki ilgililerce hayretle karşılanıyor. Erzurum İlindeki kayak pistinin 12 kilometre olmasına karşılık, İl’deki kapak pisti sadece 270 metre uzunluğunda. Kayak pistinin yetersiz kaldığını ve ihtiyaca cevap verebilecek bir pistin kurulmasını dile getiren Kayak Federasyonu Teknik Kurulu Üyesi ve Milli Takım Antrenörü Turgay Köse şunları söyledi; “Kayak tesisi eksikliğimiz var. Kayak sporuna yerli potansiyel oldukça fazla. Kayak sporuna alt yapıyı oluşturmak için minikler ve çocuklar kategorilerinde eğitim veriyoruz. Şu anda 27 sporcumuz alt yapıda eğitim alıyor. Öğrencilerimizi yerli halktan seçiyoruz. Şu andaki tesis ihtiyaca cevap vermiyor. İyi bir tesise ihtiyacımız var. Yapılacak bir tesis, turizm bakımından ilimizi oldukça geliştirecek ve aynı zamanda da ilimiz ekonomisine önemli katkı sağlayacaktır. Hiçbir ilde olmayan imkanlarımız var. Havaalanımız şu andaki tesise 15 dakikalık mesafede. Ayrıca demiryolumuzda avantajlarımız arasındadır. İlimizde ihtiyaca cevap verebilecek bir tesisin tercih edilme avantajları var. Kar kalitemiz, havaalanının oldukça yakın olması, demiryolunun olmasının avantajları göz ardı edilemez. Bingöl’de kayak evi olmasına rağmen kullanılamıyor. Bu kayak evi Güney’e baktığı için kar tutmuyor. İyi bir tesisimiz olduğunda, Bingöl’deki sporcular ve kayakseverler de İlimize gelecekler. İyi bir kayak merkezinde 90 gün süreyle kayak yapılması gerekir. Tesisimiz olsaydı, bir çok organizasyonu Muş’ta gerçekleştirebilirdik. İlgililerden, İlimizin turizm bakımından kalkınabilmesi için, yeni bir tesis kurulmasını istiyoruz. Alt yapıdaki sporcularımızın eğitimlerine yaz okulları antrenmanları ile başladık. Ancak, bir kamp eğitim merkezimiz bile yok. Kamp eğitim merkezi önemlidir. Buradaki sporcular, hem sporunu ve hem de eğitimini aksatmadan yürütebilirler. İlimiz için turizmde büyük bir avantaj olan kayak sporuna önem verilmeli ve kayak tesislerinin bir an önce hayata geçirilmesi gerekir” dedi.

KIŞIN CEFASINI SEFAYA DÖNÜŞTÜRMEK HEDEFLER ARASINDA
Kaya Söylemez Kayak Kulübü Başkanı Muhtesim Tunç ise şunları söyledi; “Kulüp Başkanı olarak, sadece kayağa hizmet etmek için kulüp kurduk. Kayağa ve diğer sporlara önemli hizmetleri olan Kaya Söylemez’in adını da Kulübümüze verdik. İlimizde, Alp Disiplininde ilk defa resmi olarak kulüp kuruldu. Amacımız çevre illerdeki gibi Alp Disiplini faaliyetini göstermektir. Bitlis’te 30, Erzurum’da 50 yıldır ki Alp Disiplini faaliyet gösteriyor. İlimiz kış memleketi olduğundan, kayak sporcusu yetiştirmek, ülkeye hizmet etmek anlamında, kayak turizmini İlimize getirim faydalı olmak, turizmle birlikte gelecek ekonomik canlanmayla, ilimizin gelir düzeyini yükseltmek, deyim yerindeyse kışın cefasını sefaya dönüştürmek hedeflerimiz arasındadır. Sporcu potansiyeli oldukça fazla olan İlimizde, ihtiyaca cevap verecek bir kayak tesisinin kurulması için, ilgililerin harekete geçmelerini istiyoruz. İlimize her yönden artılar sağlayacak böyle bir tesisle, hem ilimizin tanıtımı yapılacak, kış aylarında ölü toprağı serpilmiş havasından kurtulunacak ve ilimize önemli bir ekonomik girdi sağlanacaktır” dedi.

İl’de, 7 Kayak Kulübünde halen 33 lisanslı sporcu bulunuyor. Karmen Spor Kayak Kulübünde 14, Kaya Söylemez Kayak Kulübünde 10, Gençlik Spor Kayak Kulübünde 2, Avcılar Atıcılar Kayak Kulübünde 4, Muş Spor Kayak Kulübünde 1, Yıldırım Spor Kayak Kulübünde 1 ve Gençler Birliği Kayak Kulübünde 1 lisanslı sporcu bulunuyor. Muş Ovası Gazetesi

 NULL

Bir Cevap Yaz

Ekonomi Haberleri

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı 37 bin 886 olarak açıklandı.

Muş’ta trafiğe kayıtlı araç sayısı Mart ayı sonu itibarıyla 37 bin 886 oldu.…

Tescilli Muş Lalesi’ne büyük ilgi

Muş’ta baharla birlikte çiçek açan laleler, ovayı kırmızıya bürüdü. Koparana 387 bin 141…

Muş Havalimanı, Mart Ayında 35 Bin 961 Yolcu Ağırladı

Muş Sultan Alparslan Havalimanı, geçen ay gerçekleşen iç hat yolcu trafiğiyle büyük bir…

Eğitim Haberleri

Liseler arası bilgi yarışmasında birincisi EML öğrencileri

Muş Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden 9. sınıf öğrencileri Fatih Kandemir ve Muhammed…

Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nden 2.lik

Muş Yaygın Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin yetenekli öğrencisi İlayda ÇAMTOSUN, Erzurum’da düzenlenen Genç…

Üniversite öğrencileri fosil incelemesi yaptı

Muş Alparslan Üniversitesi (MAUN) Okulöncesi öğretmenliği 3. Sınıf öğrencilerinin “Erken Çocukluk Dönemi Çevre…

Kültür Sanat Haberleri

Geçmişten Geleceğe Muş

Muş’un köklü tarihine ışık tutacak önemli bir eser hazırlanıyor. Muşlu Dağcı Ömer Faruk…

Behzat Yel’in yeni şiir kitabı

Yazar ve şair Behzat Yel’in ilk şiir kitabı “Bir Soluk Nefes”, Liz Yayınları…

Arşın Mal Alan Opereti Sahnelendi

Kültür ve Turizm Bakanlığı Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü repertuvarındaki Azerbaycanlı besteci…

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri