Skip to main content

Sizin sağlığınız bizim bayramımız

Muş Haber Fotoğrafı

Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (SAĞLIK SEN), 14 Mart Tıp Bayramını basın açıklamasıyla kutladı. Muş Memur Sen İl Başkanı ve Sağlık ve Sosyal Hizmet Çalışanları Sendikası (SAĞLIK SEN) Başkanı Fehmi Kuzey Vurar, Tıp Bayramı nedeniyle yaptığı basın açıklamasında, sağlıktaki sorunlara dikkat çekti. Vurar: Değerli sağlık ve sosyal hizmet çalışanı arkadaşlarım, bugün 14 Mart. Sayıları yetersiz olmasına karşın yüreklerinin büyüklüğü ile eşsiz fedakarlık duygusuyla çalışmaya devam sağlık çalışanlarının bayramı. Onlar kutsal bir görev ifa ediyorlar..

Onlar, yardımına ihtiyaç duyduğunuz hiçbir an halkımızı geri çevirmiyor.Gece, gündüz, tatil, bayram demeden hastalarımızın etrafında pervane oluyorlar. Onlar, kocaman yürekleriyle, her zaman olduğu gibi 14 Mart Tıp bayramında da halkımıza diyorlar ki Sizin sağlığınız bizim bayramımızdır Sağlık Sen olarak, fedakarlık timsali sağlık çalışanlarımızın bayramını kutluyoruz. Ürettikleri sağlık hizmetiyle halkımızın büyük takdirini kazanan sağlık çalışanları, maalesef yoğun iş yükü, verilmeyen haklar, adil olmayan çalışma koşulları ve şiddet gibi sorunlara bağlı olarak ciddi şekilde yıpranmaktadır. Sağlıkta şiddetle ilgili yapmış olduğumuz araştırmaya göre, sağlık çalışanlarının yüzde 86’sı işyerine giderken şiddet görme endişesiyle gittiğini ifade etmektedir. 10 sağlık çalışanından 8i çalışma hayatında en az bir defa fiziksel veya psikolojik şiddete uğradığını belirtmektedir.

Yine bilimsel araştırmalar, sağlık çalışanları arasındaki tükenmişlik düzeyinin sürekli toplumsal olaylarla karşı karşıya kalan polislerle aynı düzeye ulaştığını ortaya koymaktadır. Yıpranmışlıkları polislerle aynı seviyede olan sağlık çalışanlarının fiili hizmet zammından faydalandırılmaması büyük bir eksikliktir. 120 bin hekim, 400 bin hemşire açığının olduğu ülkemizde yoğun iş yükü altında ezilen ancak buna rağmen görevlerini fedakarca yerine getiren sağlık çalışanlarının fiili hizmet zammından yararlandırılmaması, çalışanlarımızın emeklerine ve hizmetlerine yapılan büyük bir haksızlıktır. Öte yandan sağlık çalışanlarına ödenen döner sermaye uygulamalarındaki adaletsizlikler ve bu adaletsizliği daha da büyüten keyfi düzenlemeler, her geçen gün iş motivasyonunu ve çalışma barışını bozmaktadır.

Döner sermaye bir bahşiş değil, çalışanın emeği sonunda elde ettiği hakkıdır. Ancak ne yazık ki halen ele geçen ek ödemelerin, sağlık çalışanlarının emekliliğine yansıtılmaması büyük haksızlıktır. Bir an önce adil bir ek ödeme sistemi kurulmalı ve ek ödemeler emekliliğe yansıtılmalıdır. Mevcut performans sisteminin son kullanma tarihi çoktan geçmiştir. Sistem daha adil bir yapıya kavuşturulmalı, sağlık çalışanlarının toplam gelirlerinin en az % 80’i sabit, % 20’sinin ise performansa dayalı olmalıdır. Üniversitelerde uygulanan performans sistemi de üniversitelerin özellikli yapıları dikkate alınarak adil bir hale getirilmelidir. Koruyucu sağlık hizmetlerini aksatacağı kesin olan aile hekimlerine angarya nöbet uygulamasından vazgeçilmelidir.

Yeni çıkacak Aile Hekimliği Ödeme ve Sözleşme Yönetmeliği; yeni mağduriyetler doğurmamalı ve önceki yönetmeliğin meydana getirdiği mağduriyetleri giderecek şekilde çıkartılmalıdır.

Halkımız sunulan sağlık hizmetinden memnun, ancak sağlık çalışanları, halkımıza hissettirmese de yaşadığı ciddi sorunlar nedeniyle huzursuz, umutsuz. Sağlık çalışanları olarak 14 Mart Tıp Bayramı’nda, hizmet etmekten onur duyduğumuz milletimizle de bazı sorunlarımızı paylaşmak istiyoruz: Gelin, başka ülkelerdeki meslektaşlarından 3 kat fazla çalıştığı halde hak ettiği verilmeyen sağlık çalışanlarının emeğine birlikte sahip çıkalım. Gelin, sağlık hizmetinin önündeki en büyük tehdit haline gelen şiddeti birlikte önleyelim. Sağlık çalışanlarının meslek onurunu koruyalım. Acil Servislere başvuran hastaların yüzde 70’inin acil olmadığını, 112’ye gelen ihbarların yüzde 80’nin sahte olduğunu biliyor musunuz? Gelin, daha nitelikli sağlık hizmetinin önündeki bütün engellerle birlikte mücadele edelim. 14 Mart vesilesiyle halkımızdan destek isteyen sağlık çalışanları adına, meslek gruplarımızın en temel sorunları ve beklentilerini, onların adına kamuoyu ile paylaşmak istiyoruz: ŞİDDET SON BULMALIDIR Doktorlarımız diyor ki; Mesleki saygınlığımız korunmalı, şiddet son bulmalıdır. Aile hekimlerimiz diyor ki; Ortalama 4000 kişinin sağlığından sorumlu iken aile hekimi angarya nöbetlerle yıpratılmasın.

Diş hekimlerimiz diyor ki; Hastanede çalışan diş hekimlerinin ek ödeme puanları artırılsın. Asistanlarımız diyor ki; Yoğun iş yükü altında ezilme, 24 saatten fazla çalışma ve günaşırı nöbetler son bulsun. Hemşirelerimiz diyor ki; Döner sermaye ek ödemelerimiz emekliliğe yansıtılsın.

Ebelerimiz diyor ki; Ebelik Yasası çıkarılsın. Görev ve yetkilerimiz netleştirilerek mesleki kimliğimiz güçlendirilsin. Sağlık memurlarımız diyor ki; Döner sermayelerimiz gelir vergisinden muaf olsun. Radyoloji çalışanlarımız diyor ki; Yoğun radyasyon maruz kalmamak için, çalışma süresi 7 saatten 5 saate düşürülsün. Laborantlarımız diyor ki; Risk altında çalışan laborantlar da, riskli birim katsayısından faydalansın. Anestezi çalışanlarımız diyor ki; Lisans tamamlama hakkı tanınsın. ATT’lerimiz diyor ki; Yıpranma payı verilsin. Genel idari hizmetler sınıfı çalışanlarımız diyor ki; Çalışırken aldığımız eğitime göre intibakımız yapılsın ve ücretimize yansısın. Yardımcı hizmetler sınıfı çalışanlarımız diyor ki; Şartlarını taşıdığımız ve kazandığımız halde verilmeyen memur kadrolarımız verilsin.

Teknik hizmetler sınıfı çalışanlarımız diyor ki; Döner sermaye ek ödeme katsayıları adil şekilde yeniden düzenlensin. Sağlık çalışanları diyoruz ki; En kutsal varlığımız olan hayata hizmet eden sağlık çalışanları mağdur edilmesin, hakları verilsin. Hastanelerin güvenli, sağlık çalışanının mutlu, halkımızın daha da memnun olduğu günlerde buluşmak dileğiyle bütün sağlık çalışanlarımızın 14 Mart Tıp Bayramını kutluyoruz dedi.

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri