Skip to main content

MEB yeni atamalarla ilgili genelgeyi yumuşattı.

Muş Haber Fotoğrafı

Geçtiğimiz günlerde Milli Eğitim Bakanlığı, ilimize 441 öğretmen ataması yapmıştı. Atamanın ardından birçok bayan öğretmen, gidiş gelişi olmayan köylerden yakın köylere alınmasını istemişti. Bakanlığın bu konudaki genelgesi, Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinin elini kolunu bağlar hale getirmişti. Fakat bakanlık geçtiğimiz gün bir genelge yollayarak durumu yumuşattı.

Milli Eğitim Bakanlığının yaptığı atama ile ilimize 441 öğretmen kadrosu verildi. Geçtiğimiz gün yapılan atamaların ardından, öğretmenler Muş’a gelmeye başladı. Atanan 441 kadroya 471 öğretmen geldi. Gelen öğretmenler Milli Eğitim Müdürlüklerine başvurarak atama kararlarını aldılar. Fakat gidiş gelişi zor olan il merkezi ve ilçe merkezlerine uzak olan okullara gönderilen öğretmenler, yerlerinin değiştirilmesi konusunda Müdürlüğe baş vuruda bulundular. Yapılan başvuruları Bakanlığın yolladığı genelge ile dikkate alamayan Milli Eğitim Müdürlüğü, yaklaşık on beş günden bu yana öğretmenlere beklediği yanıtı veremedi. 15 günden bu yana Muş Milli Eğitim Müdürlüğü salonlarında aileleri ile birlikte beklemeye başlayan bayan öğretmelere beklenen yanıt bir gün önce geldi.

76 BAYAN ÖĞRETMENİN YERİ DEĞİŞTİRİLDİ
Milli Eğitim Bakanlığı önceki dönemde gönderdiği genelgede öğretmenlerin yerlerinin kesinlikle değiştirilmesi konusundaki katı şartını belirtmişti. Fakat bayan öğretmen ve yakınlarının ısrarı üzerine bakanlık yeni bir genelge yayınladı. Yayınlanan genelgede gidiş gelişi olmayan veya bayan öğretmenin kalmasında sıkıntı olabilecek yerlerde Müdürlüklere açıklık geçtirdi. Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri Milli Eğitim Bakanlığından gelen ikinci genelge ile öğretmenlere bekledikleri yanıtı verdi. Genelgenin gelmesinin ardından Muş Merkez ve ilçelerinde bayan öğretmenlerin görev yapması açısından zor olan yerlerde kaydırma yapıldı. Gidiş gelişi zor olan ve bayan öğretmenin kalamayacağı yerlere kura çekenler merkeze yakın diğer yerlere kaydırıldılar. Müdürlük 76 bayan öğretmenin yerini değiştirdi.

AİLELER SEVİNDİ
Türkiye’nin çeşitli illerinden bayan öğretmenlerle birlikte gelen aileler bakanlığın ikinci genelgesi ile rahat bir nefes aldılar. Öğretmen yakınları “çocuklarımız atandıkları yerlere nokta tayini ile gelmediler. Nokta yerlerin bitmesi üzerine kura çekmek zorunda kaldılar. Çektikleri kura ile de gidiş gelişi zor olan yerleri çekmek zorunda kaldılar. Bu yerlere tabiî ki öğretmen atansın atanmasın demiyoruz. Ama bizim çocuklarımız bayan. Oralarda kalmaları zor olacağından merkez ve yakın köylerine atanmalarını istedik. Bu konudaki ısrarcı tutumumuza Milli Eğitim Bakanlığı olumlu bir yanıt verdi. Yaklaşık on beş günden buyana Milli Eğitim Müdürlüğü salonlarında sabahın erken saatlerinden geç saatlerine kadar beklemek zorunda kaldık. Bizimle birlikte öğrencilerde öğretmenlerinin bir an önce gelmesini beklediler. Fakat bakanlıktan genelge geçte olsa çıktı. Bizim sesimizi duyan Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştular.

KALMAMIZ ZOR OLURDU
Genelgenin değişmesi ile Müdürlük Salonlarında bekleyen 76 öğretmen kararnamelerini almaya başladılar. Gidiş gelişin zor olduğundan dolayı yerlerinin değiştirilmesi isteyen bayan öğretmenler “biz her yerde görev yapabiliriz. Fakat bayan olduğumuz için bu köylere gidiş gelişimiz çok zor olacaktı. Bunun için yerlerimizin değiştirilmesini istedik. Bakanlık on beş gün bizleri burada bekletti. Sonunda beklenen kararname çıktı ve biz merkez ve yakın köylere alındık. Bizlerin bu bekleyişinde Milli Eğitim Müdürlüğü bize destek verdi. Fakat ellerinde yapabilecekleri bir şey yoktu” diye konuştular. Muş Ovası Gazetesi

 NULL

Bu Haftanın En Popüler Haberleri..

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri