Skip to main content

Karakış leylekleri de vurdu

Muş Haber Fotoğrafı

Muşta uzun ve yağışlı geçen kış mevsiminin ardından baharın müjdecisi leylekler yeniden Muşa gelirken, bu yıl kar şoku yaşadılar. Dün etkili olan kar yağışı Muşa yeni gelen leylekleri vurdu.

Her yıl sonbahar mevsiminde Muştan sıcak iklimlerin yaşandığı ülkelere göç eden sevimli leylekler, Muşta her yıl konakladıkları bölgelere gelmeye başladılar. Muşta bazı köylerde sıkça görülen ve her yıl aynı bölgelerde yuva yapan leylekler, kar yağışı sebebiyle zor anlar yaşıyorlar.

Muşun Muratgören ve Korkut ilçesinin Alazlı köyünde yaz mevsimini geçiren onlarca leylek, mart ayına girilmesi ile birlikte yeniden bölgeye geldiler. Her yıl Ekim ayının sonlarına doğru Muştan göç eden ve Mart ayının ilk haftasında yeniden Muşa gelmeye başlayan leylekler, uzun bir yaz mevsimi geçirmek için hazırlıklarını yapmaya başladılar. Ancak etkili olan kar yağışı ve soğuk baharın müjdecisi leylekleri de vurdu.

Köylerinde her yıl çok sayıda leylek geldiğini kaydeden Alazlı ve Muratgören köylüleri, Sonbahar mevsiminde sıcak ülkelere giden leylekler Mart ayının ilk haftasında tekrar köyümüze geliyorlar. Mart ayında gelen leylekler bazen kar ve soğukla mücadele etmek zorunda kalıyorlar. Bazı yıllar kış uzun sürdüğü için Mart ayında gelen leylekler zor durumda kalıyorlar ve biz onlara yiyecek veriyoruz. Bu yıl da karlar eridi ama leylekler yeni yağan karla birlikte zor durumda kalıyorlar. Köylüler olarak leylekleri sahipsiz bırakmak istemiyoruz şeklinde konuştular.

Alazlı köylüleri, Leylekler adeta köyümüzün maskotu haline gelmişlerdir. Hemen hemen her evin ve her direğin üzerinde bir leylek yuvası görmek mümkündür. Leylekler gerçekten çok sevimli hayvanlardırlar. Biz köylüler olarak bu leyleklere bakım yapmaktan çok memnunuz. Havalar ısınıncaya kadar leyleklerin karınlarını doyurmak için de yardımcı oluyoruz. Leyleklere Mart ayı bitinceye kadar yiyecek veriyoruz dediler.

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri