Skip to main content

Vali Büyükersoy istiklal marşının kabulünü kutladı

Muş Haber Fotoğrafı

Vali Vedat Büyükersoy, 12 Mart tarihinin İstiklal Marşının kabulünün 93üncü yıldönümü münasebetiyle kutlama mesajı yayımladı.

Büyükersoy, yayımladığı mesajında, 93 yıl önce, vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoyun yazdığı destansı şiiri, 12 Mart 1921 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisimiz; Devletimizin ve milletimizin bağımsızlığının simgesi olan İstiklal Marşımız olarak kabul etmiştir dedi.

İstiklal Marşının toplum üzerindeki önemine değinen Büyükersoy, Top yekûn vatan mücadelesinin verildiği dönemde kaleme alınan İstiklal Marşı, milletimize yaşattığı ortak duygu ve coşkuyla, imkânsızlıklara karşı dayanma gücünü artırmıştır. İstiklal Marşı’nın şairi, mütefekkir ve vatansever Mehmet Akif Ersoy, ‘Allah Bu Millete Bir Daha İstiklal Marşı Yazdırtmasın’ derken verilen mücadelenin büyüklüğünü ve zorluğunu ifade etmiştir. Bugün, hayatını yurduna ve milletine adamış milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un kaleminden dökülen kahramanlık destanı olan İstiklal Marşı’mızın, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilişinin 93. yıl dönümünü kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. Ulusal Marşımız bizlere, atalarımızın bağımsızlık uğruna neleri feda ettiğini çok iyi anlatarak, korumamız gereken asli değerlerimizi hatırlatan, en önemli milli değerlerimizden birisi olmuştur ifadelerine yer verdi.

Birlikteliğin önemine vurgu yapan Büyükersoy, Bizlere düşen görev; gelecek kuşakların, atalarının kendilerine emanet ettikleri bu kutsal vatan için, sağladıkları güven ve huzur ortamının yaşatılması için topyekûn farkındalık oluşturulmasının sağlamasıdır. Düşenin dostunun olmadığını, medeniyet adı altında, insanlık onuruna, istek ve arzularına bakılmaksızın, boyunduruk altına almanın hesaplarının yapıldığını günümüzde de görmekteyiz. Tıpkı Kurtuluş Savaşında coğrafyamızda yaşayan farklı dil, din ve ırka sahip yurttaşlarımız ile omuz omuza verdiğimiz mücadelede bağımsızlığımıza, hürriyetimize sahip çıktığımız gibi bugün de demokrasimize ve bizi biz yapan değerlerimize daha fazla sahip çıkmalıyız. Bu duygu ve düşünceler ile İstiklal Marşımızın yazarı Mehmet Akif Ersoya Allah’tan rahmet diliyor, bu anlamlı günün yıl dönümünde tüm halkımıza en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum ifadelerini kullandı.

Muş Manşet Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri