24 Kasım 2013 Öğretmenler Gününde açılması planlanan, ancak ödeneğin gecikmesinden dolayı iç donanımı yapılmayan yeni öğretmenevi, bu sezonda hizmete girecek
İnşaat çalışması geçen sonbaharda tamamlanan, donanım eksikliğinden dolayı hizmete girmesi geciken öğretmenevinin, bu sezonda açılması planlanıyor. Daha önce Milli Eğitim Bakanlığının yatırım programına girmediği için ödenek sıkıntısından dolayı çalışmaları durdurulan öğretmenevinin eksikliklerinin giderilmesi için Milli Eğitim Bakanlığınca 2013 yılının sonunda ödenek tahsis edildi.
Öğretmenevinin en kısa zamanda hizmete girmesi için yoğun bir çalışma içerisinde olduklarını belirten İl Milli Eğitim Müdürü Ali Tatlı, Öğretmenevinin inşaat çalışması geçen sonbaharda tamamen bitti. Bina donanımı için ödenek geç çıktı. Geçen yılın son gününde ödeneğimiz verildi. İhaleyi yapacak olan kurum İl Özel İdaresi olduğundan bu ödeneğimiz İl Özel İdaresine aktarıldı. Binanın iç dizaynıyla ilgili iç mimarların çalışması tamamlandı. Şu anda bina donanımı için ihale aşamasına gelindi. On gün içerisinde ihalenin yapılması planlanıyor. İhale yapıldıktan sonra, ihaleyi alacak olan firmaya verilecek süre içerinde çalışmalar sona erecek. Çalışmalardan sonra yeni öğretmenevimiz ilimizin ve öğretmenlerimizin hizmetine girecek şeklinde konuştu.
İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür de konu ile ilgili olarak ilgilendiklerini belirterek, en kısa zamanda ihaleyi gerçekleştirip, öğretmenevinin hizmete girmesini sağlayacaklarını söyledi.
Muş Manşet Gazetesi


