Muş Ticaret ve Sanayi Odası ile KOSGEB Muş Hizmet Müdürlüğünün ortaklaşa hazırladığı program kapsamında Erbile ticari heyet gidiyor.
Konu ile ilgili olarak yazılı basın açıklaması yapan MUŞ TSO Başkanı Fatih Cengiz, 3-6 Mart tarihleri arasında düzenlenecek olan Erbil Ticari Heyet Programına katılmak isteyen üyelerimiz müracaatlarını yapabilirler dedi.
Muşun bir zamanlar ihracat yapmayan tek il konumunda olduğunu belirten Cengiz, bu tür gezi programlarının işadamları için son derece önemli olduğunu söyledi. Irakın komşu ülke olduğunu ve Muşun da bu avantajı kullanması gerektiğini kaydeden Cengiz, ticaretin, sirkülasyonun bir hayli fazla olduğu Kuzey Irak Bölgesine Muştan bir çok ürünün ihraç edildiğini söyledi.
Başta üreticiler olmak üzere, ticaret erbaplarının, işadamlarının bu programlara katılması için çağrıda bulunan Cengiz, sınır ticaretinden Muş olarak faydalanmak istediklerini ve ihracat rakamlarının daha fazla yukarılara çıkması gerektiğini sözlerine ekledi.
Muş Manşet Gazetesi


