Skip to main content

TSO İşkur etkinliği

Muş Haber Fotoğrafı

Meclis Toplantı Salonunda yapılan toplantıya İŞKUR Muş İl Müdürü Mehmet Emin Taylan, TSO Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Şentürk, TSO Meclis Üyesi Abdulkadir Yalçın ve işverenler katıldı.

Programın açılış konuşmasını yapan İŞKUR Muş İl Müdürü Mehmet Emin Taylan, İŞKUR’un yapmış olduğu projeleri anlattı. Taylan iş güvenliği analizi ile ilgili uyarılarda bulunarak işverenlerin yasanın belirlediği kriterlere uymaları gerektiğini ifade etti. Daha sonra İŞKUR Muş İl Müdürlüğü uzmanları iş sağlığı ve iş güvenliği konularında işverenleri bilgilendirdi. Yapılan bilgilendirmede: İş güvenliği uzmanı çalıştırma zorunluluğu, 1 Ocak 2014’ten itibaren başladı. Ülkemizde yaşanan her iş kazasında gündeme gelen sonra unutulan iş sağlığı ve güvenliğine yönelik 20.06.2012 tarihinde yasalaşan ve 01.01.2013 tarihinde yürürlüğe giren 6331 Sayılı İş Sağlığı ve Güvenliği Kanunu 01.01.2014 tarihi itibari ile işverene ciddi yükümlülükler getiriyor.

Bu tarihten itibaren çok tehlikeli ve tehlikeli sınıfta yer alan işyerleriyle 50 ve daha fazla çalışanı bulunan az tehlikeli işyerlerinin iş güvenliği uzmanı, işyeri hekimi ve yardımcı sağlık personeli istihdam etmesi zorunlu.

Uygulama ile kamu kurumları ve 50den az çalışanı olan ve az tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için yayım tarihinden itibaren 01.07.2016da, 50den az çalışanı olan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için yayım tarihinden itibaren 1 yıl sonra yani 01.01.2014de, 50den fazla çalışanı olan tehlikeli ve çok tehlikeli sınıfta yer alan işyerleri için ise yayım tarihinden altı ay sonra yani 01.07.2013 tarihinden itibaren geçerlidir. İşverenler risk değerlendirmesi yapmak veya yaptırmak, acil eylem planı hazırlamak, işyeri hekimi, iş güvenliği uzmanı çalıştırmak veya hizmet satın almak zorunda . 50den fazla çalışanı olan işverenlerin ise iş sağlığı ve güvenliği kurulu kurması gerekiyor denildi.

Muş Ovası Gazetesi

Bir Cevap Yaz

blank

Ekonomi Haberleri

Muş’ta Meyve Ağaçlarında Aşılama Dönemi Başladı

Muş’ta baharın gelmesiyle birlikte bağ ve bahçelerde aşılama çalışmaları hız kazandı. Kentte kendi…

Muş’ta Dere Islah Seferberliği: 4 Köyde Çalışmalar Sürüyor

Muş’ta taşkın riskini azaltmak ve su akışını düzenlemek amacıyla başlatılan dere ıslah çalışmaları…

Muş’ta Araç Sayısı 43 Bini Aştı: Mart Ayında Trafiğe Kayıtlar Arttı

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, Mart ayında ülke genelinde toplam 159 bin 931…

Eğitim Haberleri

Muş’ta Okul Güvenliği Toplantısı Gerçekleştirildi

Muş’ta okul çevrelerinde güvenliğin artırılması amacıyla önemli bir toplantı düzenlendi. Muş Valisi Avni…

Öğretmenlere Silah Değil, Çikolata Layık

Son günlerde yaşanan ve tüm ülkeyi derinden sarsan acı olay, Muş eğitim camiasında…

Okul çevrelerinde denetimler artırılacak

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi ve Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in katılımıyla okullar ve…

Kültür Sanat Haberleri

Gençler arası kültür ve sanat yarışmalarında başarı

Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 11. Gençler Arası…

Kocaeli’de Muş Halk Oyunları Rüzgarı

Kocaeli’de gerçekleştirilen folklor yarışması, Muş kültürünün görkemli bir başarısına sahne oldu. Kocaeli’de yaşayan…

Yarım Asırlık Bir Ses: Mehmet Ciğer, Türküleriyle Muş’un Hafızasını Yaşatıyor

Fırat Demir Muş Kent Haber Gazetesi 1959 doğumlu olan Ciğer, küçük yaşlardan itibaren…

blank

Profesyonel internet sitesi için arayın..

Memleket Web Tasarım

 0532 514 50 57

  • Google Arama Kaydı
  • SEO Puanı Yüksek Tasarımlar
  • Türkçe Yönetim Paneli
  • Yedekleme Hizmeti

 

 

Haber ve İçerik Etiketleri

Haber Kategorileri